Slovenija
22 ogledov

Virant bi državnemu svetu odstopil avtomobil

Gregor Virant Saša Despot
Predsednik državnega zbora Gregor Virant ocenjuje, da je načrtovani nakup službenega avtomobila za državni svet v sedanjem času neprimeren in neupravičen, zato je državni zbor državnemu svetu pripravljen odstopiti eno vozilo iz svojega voznega parka.

Uradno bo državnemu svetu to možnost ponudil danes, je povedal Virant. Potem ko je v ponedeljek v javnost prišla informacija o razpisu za nov službeni avto za državni svet (DS), so v slednjem danes pojasnili, da je DS trenutno brez službenega avtomobila, saj so jim prejšnje vozilo ukradli novembra lani. Kot je za Pop TV pojasnil Virant, bo ponujeni avtomobil verjetno Renault Laguna.

V pisnem sporočilu za javnost poudarjajo, da so v postopek javnega naročila šli takoj, ko so dosegli poravnavo z Zavarovalnico Triglav, ki jim je 16. marca v sklopu tega nakazala namenska sredstva v višini 31.465 evrov. Sredstva lahko porabijo samo za nakup novega vozila, pojasnjujejo v DS in dodajajo, da bodo za ta nakup iz proračuna DS porabili največ 4.535 evrov, ta denar pa jim je odobrilo tudi ministrstvo za finance.

Ocenjena vrednost novega službenega vozila bo tako po njihovih navedbah 30 tisoč evrov brez DDV, medtem ko je bil avtomobil znamke BMW, ki ga je DS uporabljal, preden so ga ukradli, vreden 47.880 evrov z DDV. V DS ob tem še izpostavljajo, da avtomobil kupujejo za potrebe DS in ne za predsednika državnega sveta.

Sindikat zahteva razveljavitev

Medtem pa Sindikat državnih organov zahteva razveljavitev javnega naročila za nakup novega vozila za DS. Na današnji seji republiškega odbora sindikata, na kateri so zavzeli stališča do predvidenih ukrepov vlade za varčevanje v javni upravi, so namreč med drugim opozorili, "da je nesprejemljivo, da v tem času in okoliščinah, ko se iščejo razne možnosti za varčevanje, DS objavi razpis in izvede javno naročilo za nakup novega vozila", po katerem naj bi razpisni pogoji ustrezali natančno določeni vrsti razkošnega vozila.

Kot je v ponedeljek poročal Pop TV, je razpis za nov službeni avto, ki ga je objavil DS, napisan tako, da ustreza le dvema tipoma avtomobilov – Audi A6 in BMW 5.

Komentarjev 4
  • tralala 07:52 21.marec 2012.

    Ta sluz sem že nekje videl......Aja, to je predsednik tiste stranke, ki je zelo grdo nategnila svoje volilce. Politično truplo.

  • 1111 17:21 20.marec 2012.

    ...tak prevarant, ne more dobit plus točke!!!

  • t16 17:16 20.marec 2012.

    PREvirant::)) če bi rekel, da da svoj lasten avto bi dobil celo plus točko pri meni, s tem pa da da vladni avto vladi pa je samo zavajanje.