Slovenija
15 ogledov

Virant: Nikoli nisem vplival na cene

Slovenija 28.01.2013 Gregor Virant, zacetek 10. redne seje DZ, na kateri se bodo Saša Despot
V Frankfurt letel za 150 evrov, kar je 650 evrov manj, kot stane primerljiv let.

Letalske vozovnice, s katerimi je Gregor Virant letel v Frankfurt in Skopje, so iz prodajnega razreda “R”, ki so za lete v poslovnem razredu namenjene zaposlenim v Adrii Airways, in to izključno v službene namene, piše današnji Dnevnik. "To nesporno dokazuje, da je bil pri nakupih vozovnic deležen enormnih popustov."

Izpiski elektronskih vozovnic, ki jih je predsednik Državljanske liste in minister za javno upravo poslal časniku, dokazujejo, da je bil vsaj v dveh primerih deležen velikih popustov. Za sedež v poslovnem razredu na povratnem letu do Skopja je odštel le 150 evrov, kar je po pisanju časnika več kot dvakrat ceneje od trenutne najnižje cene za ekonomski razred.

Le 550 namesto cca 3.000 evrov

Tudi povratni let do Frankfurta je štiri člane družine Virant skupno stal le 550 evrov. Za primerjavo časnik navaja, da znaša trenutna najnižja cena povratne vozovnice do Frankfurta v poslovnem razredu za eno osebo skoraj 800 evrov. "To pomeni, da bi morala družina Virant za vozovnice v redni prodaji skupno odšteti vsaj 3.000 evrov," izračuna časnik.

Virant je bil v tistem času predsednik Zbora za republiko, član strokovnega sveta SDS in pogodbeni sodelavec fakultete za upravo, zato po pisanju časnika ni jasno, kako bi lahko bil upravičen do vozovnice, ki jo je Adria izdala svojim zaposlenim. Poleg tega je bil let do Frankfurta povsem zasebne narave.

"Nikoli nisem vplival na cene"

Notranji minister Gregor Virant je v odzivu na poročanje Dnevnika, dejal, da o razredu R ne ve nič. Kot pravi, ne ve, po kakšnem postopku je družba prišla do cen vozovnic. "Nikoli nisem vplival na te cene," poudarja. Kot je pojasnil po seji vlade, je pri Adrii naročil ponudbo, jo dobil in plačal račun, kakršen je bil.

il. Nikoli ni, kot pravi, poizvedoval, kako je Adria prišla do teh cen, in ni vedel, da se te cene razlikujejo od tržnih. Vnovič je poudaril, da za vozovnico ni plačal manj kot 150 evrov.

Virant je pojasnil, da je imel tudi Adriino zlato kartico, a ta po njegovem mnenju ne omogoča popustov. Dodaja tudi, da je bil od leta 2009 do 2011 profesor na fakulteti in ni imel nobenega vpliva na Adrio.

Komentarjev 12
  • izRODEk 17:28 09.maj 2013.

    Po manj kot eni uri skrili članek, čeprav ima 12 komentarjev in kdove koliko klikov.... : ) tale portal je res postal nesposobno trobilo neoliberalističnih okupatorjev....gnus....gravž...

  • mph 17:05 09.maj 2013.

    Pravzaprav je v mojih očeh ugled zrasel ravno zato, ker je pomagal odstraniti največje zlo, ki je doletelo ta narod, do pradavnine nazaj, Prince teme. Sicer ga je tudi izdatno pomagal ustoličiti, vendar ga je le srečala pamet, čeprav bi ...prikaži več pričakoval od njega, da bi mu to morali biti jasno že davno prej.

  • alfredo 16:57 09.maj 2013.

    Stavim, da bo še pred koncem dneva odstopil.