Slovenija
20 ogledov

Virant odstop podal že marca

Gregor Virant je prepričan, da je v Brezovarjem primeru šlo za navzkrižje intere Žurnal24 main
Gregor Virant je svoj odstop z mesta predsednika Zbora za republiko ponudil že marca, a ga niso sprejeli.

Spletna Demokracija je danes namreč navajala, da se Virant predstavlja kot predsednik Zbora za republiko, kar pa že pol leta ni več.

Kot je pojasnil Virant, je prišlo do določenih razhajanj, zato je že marca letos članom ponudil svoj odstop z mesta predsednika, a ga niso sprejeli.  V zboru je prišlo do različnih gledanj, za njegovo razrešitev pa se je zavzemal predvsem Dimitrij Rupel, je še pojasnil.

Po pisanju spletnega Reporterja  je članom sveta zbora poslal e-mail, v katerem je med drugim  zapisal: "Prvič v življenju sem se znašel na mestu, ki mu nisem kos. Pač v skladu s starim dobrim Parkinsonovim načelom, da vsakdo napreduje do točke svoje nesposobnosti. Za tisto, kar člani sveta (in seveda tudi širše članstvo) pričakujejo od mene, sem res preveč naiven, skeptičen in ne-premočrten."

Komentarjev 2
  • KOJAK 23:45 12.oktober 2011.

    Nekorektno? Ma daj kakšna nekorektnost, razložil je da so njegeovo kandidaturo mediji razglasili preden je uspel razložit to Janši. Janša pa užaljen in niti ne odgovori na opravičilo in takega predsednika vlade naj bi imeli, ne hvala! Janša že 20 ...prikaži več let razdružuje slovence. Hvala bogu da se je Virant odločil za ta korak, pol Slovenije ima sedaj opcijo da nekaj izvoli...

  • VERITA 23:29 12.oktober 2011.

    Virant je ravnal nekorektno in to je neizpodbitno.Sicer pa zahrbtne ljudi in izdajalce, volivci sigurno ne bodo podprli.