Slovenija
35 ogledov

Virant po hitrem postopku razrešil Predaliča

Prva seja druge Janševe vlade Anže Petkovšek
Minister za notranje zadeve je takoj, ko je prevzel funkcijo, razrešil nekdanjega generalnega sekretarja z mesta načelnika upravne enote.

Nekdanjega generalnega sekretarja prejšnje vlade Boža Predaliča je marca na mesto načelnika Upravne enote Grosuplje imenoval nekdanji minister Zvonko Černač.

Funkcijo je nastopil včeraj, opravil primopredajo in se seznanil s sodelavci. Toda še isti dan ga je po pisanju Reporterja minister za  notranje zadeve in javno upravo Gregor Virant razrešil.

"Ob 14.30 je prišla gospa Drnovšek z dvema sodelavcema in mi izročila sklep o razrešitvi," je povedal Predalič in dodal, da ima minister sicer pravico, da v enem letu razreši načelnika, ni pa tega pričakoval, saj da je sam Virant izjavil, da pri njegovem imenovanju ni bilo ugotovljenih nobenih nezakonitosti. Predalič je povedal, da se bo s položaja poslovil 15. julija, ponujeno pa mu je bilo mesto "nekakšnega podsekretarja na ministrstvu".

Politična razrešitev?

"Glede strokovnosti mi nihče ne more ničesar očitati. Postopek imenovanja je bil zakonito izpeljan, zato imenovanja tudi nihče ni preklical. Virant se bo zdaj težko zagovarjal, da to ni bila politična razrešitev," je za Reporter še povedal Predalič.

Razrešitev so na ministrstvu potrdili, podrobnosti pa niso sporočili.

Komentarjev 19
  • mph 17:25 03.julij 2013.

    Khm, na kateri osnovi pa zdaj mešaš tukaj Slivnika in Krambergerja? O mrtvih samo dobro pravijo, vendar se lahko spomnim kaj dobrega samo za Krambergerja.

  • mph 12:33 03.julij 2013.

    Poglej si ti brihta raje cifre ... tvoj firer je 10x do 20x toliko ljudi zamenja in nastavil izključno po kriteriju SDS članstva kot pa Pahorček za njim. Pa je Pahorček mislil, da se je s princem teme resno možno ...prikaži več pogovarjat ... pa je več koketiral z njim kot pa s svojimi političnimi sodelavci v vladi, ... itd itd itd .... Glavna napaka Pahorja je bila ravno ta, da ni naredil ČISTKE, da bi odstranil vso nesnago, ki jo je Janezek preselil iz enih delovnih mest in zaposlil na drugih, ki niso bila vezana na odstop cele vlade. Vse to je počel zadnje tedne svoje vladavine mraka.Daleč od tega, da sem navdušen nad današnjo "levico", ampak sds s svojim firerjem je dno ene velike črne jame, vse ostalo je nekje na polovici gor, ko že dostopajo sončni žarki.

  • klincek 10:23 03.julij 2013.

    Imam občutek,da si krt.