Slovenija
20 ogledov

Virant sodbe še nima

Sestanek predsednikov parlamentarnih strank. Anže Petkovšek
Pritožba. Višji sodniki dokončno odločili.

Višje sodišče v Ljubljani je presodilo o pritožbi predsednika državnega zbora Gregorja Viranta, ki izpodbija enomesečno pogojno zaporno kazen. To mu je prvostopenjsko sodišče naložilo konec septembra lani zaradi razžalitve Draga Kosa. Svojo odločitev so višji sodniki v ponedeljek sporočili ljubljanskemu sodišču, ki je Viranta obsodilo. “Ta sodba pa še ni vročena, zato vas z njeno vsebino še ne smemo seznaniti,” pojasnjujejo na ljubljanskem sodišču.

Še nič ne ve

Šef poslancev in koalicijske Državljanske liste pravi, da sodbe višjega sodišča še ni prejel in je zato ne more komentirati. Iz pravosodnih krogov pa so včeraj izmenično prihajale nasprotujoče si neuradne informacije o tem, kako so se višji sodniki odločili o Virantovi pritožbi. Ni še torej gotovo, da so pritožbi res ugodili in razveljavili sodbo prvostopenjskega sodišča ter jim hkrati naložili, naj Virantu sodijo še enkrat. Po nekaterih neuradnih namigih naj bi namreč višje sodišče sodbo Virantu potrdilo.

Nekdanji šef Komisije za preprečevanje korupcije Kos je proti Virantu vložil zasebno kazensko tožbo, ker naj bi ga leta 2009 javno razžalil v razpravi o morebitnem ukinjanju komisije. “Komisijo vodi tudi sporna osebnost, ki je sodelovala v številnih spletkah, tudi v spletkah proti predsedniku vlade Janezu Janši,” je takrat izjavil Virant.

Komentarjev 3
  • feferon 17:48 29.november 2012.

    Eno leto bo pridkan pol ga bo pa spet sra.l

  • dragec 09:21 29.november 2012.

    Glej, nekdo je Kosa zaposlil v evropski protikorupcijski komisiji. Pomeni, da je že sposoben!!!

  • primorka 08:52 29.november 2012.

    "Po nekaterih neuradnih namigih naj bi namreč višje sodišče sodbo Virantu potrdilo." kaj pa naj bi pričakovali od rdečih sodnikov., da sodijo pošteno. Zelo, zelo, zelo daleč so od poštenosti. Tako pokvarjenih sodnikov je pri nas eno malo morje !!!