Slovenija
33 ogledov

"Virant, umakni ograje!"

Slovenija 09.03.2013 4. vseslovenska vstaja ki je potekala po ulicah Ljubljane;
1/3
Saša Despot
Imenovanje Gašparja Gašparja Mišiča za protestnike dokaz, da imamo v Sloveniji opravka s politično-tajkunsko-bančnimi bandami, ki se med seboj trgajo za tistega malo plena, kolikor ga je v Sloveniji še ostalo.

Na Trgu republike se popoldne obeta protest proti vladi in koruptivnemu kadrovanju v državnih in občinskih podjetjih, kakor so ga poimenovali v gibanju Vseslovenska ljudska vstaja (VLV). Udeležbo je na Facebooku potrdilo okrog 600 ljudi. 

Razburjajo postavljene ograje

Pred državnim zborom in vlado, kamor so danes namenjeni protestniki, so po njihovih besedah danes že postavili ograje, kar jih močno razburja. Pravijo, da po tem ni nobene potrebe, sploh glede na "dejstvo, da že od 21. septembra 2012 ni bilo nikakršnih resnejših kršitev javnega reda in miru in da so vsi protesti potekali mirno in brez nasilja – če seveda odštejemo nepotrebna zasliševanja in aretacije ljudi, ki so se udeleževali protestov".

Pravijo tudi, da gre za grobo kršitev obljube Alenke Bratušek, da ograj pred državnim zborom ne bo več.

Virant, odstrani jih!

Gibanje VLV tovrstno prakso označuje za grobo kršitev ustavne pravice do javnega zborovanja. "Očitno to spet postaja vlada Vinka Gorenaka! Gre za izzivanje državljanov protestnikov in ustvarja nov nepotreben konflikt med protestniki in policisti," so prepričani.

Zato ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta pozivajo, naj takoj izda ukaz o umiku ograj. Protestnike, ki se bodo udeležili današnjega shoda, pa pozivajo, naj odločno izrazijo nasprotovanje ne samo korupciji v političnih strankah, ampak tudi policijski državi, ki jo ustvarja Janša-Bratušek-Virant-Gorenakova policijska koalicija. 

Spodbudil jih je Gašpar Mišič

Vstajnike je za novi protest pred državnim zborom sicer spodbudilo predvsem imenovanje nekdanjega poslanca Pozitivne Slovenije in državnega sekretarja v kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper.

Po mnenju gibanja je zadnje kadrovanje v Luki Koper nov dokaz, da "imamo v Sloveniji opravka s politično-tajkunsko-bančnimi bandami, ki se med seboj trgajo za tisto malo plena, kar ga je še ostalo v Sloveniji".

Gre za neprijavljen protivladni shod

Vendar v gibanju poudarjajo, da ne bo šlo le za protest proti imenovanju Gašparja Mišiča, temveč za shod proti kriminalnemu kadrovanju v državnih podjetjih in za protivladni shod. Spomnili so, da že od decembra lani zahtevajo odstop sedanjih politikov.

Prav tako zahtevajo imenovanje prehodne kompetentne in strankarsko neodvisne ministrske ekipe, ki bo uresničila osnovne zahteve protestnega gibanja, predvsem pa v razumnem roku pripeljala državo k predčasnim volitvam. Današnji shod, ki naj bi se začel ob 17. uri, sicer ni prijavljen.

Komentarjev 13
  • privat 08:19 12.september 2013.

    vidimo pa resnico...gospodje se samo bojijo odgovornosti za svoje delo od leta 91 in zato stegnirajo državo da nebo noben ostal da jim lahko sodi!

  • privat 08:13 12.september 2013.

    res je...država postaja vedno bolj policijska država a mogočni ljudje vedno več kradejo....in zakaj rabimo potem takem to policijo???? za umirjanje ciganov oz nasilnih ciganov sigurno ne!! mislim da tako policijo potrebujejo le da lahko naprej zakonito pokradejo še srebrnino države!

  • Veteran 19:08 05.september 2013.

    No, počasi se le prebuja slovenski uporniški duh v zatiranih, delovnih in skromnih ljudeh. Mišič ni vsemu kriv, ampak je samo še eden balkansko misleči politik, ki ga podpirajo ravno tako balkansko misleč Popovič in Jankovič in to verjemite mi ...prikaži več je eksplozivna zmes arogance in nezakonitega prisvajanja v lastne interese. Dovolj je poslušati izjavi Jankoviča in predvsem Popoviča, ki izjavljata, da so ljudje zadovoljni z njunim načinom "vladanja"!!??