Slovenija
16 ogledov

Viranta niso vabili

Gregor Virant Saša Despot
Ob 17. uri se je začel Zbor za republiko, na katerem pa ni Gregorja Viranta, ki na prireditev ni bil vabljen. Ocenjuje, da se zbor zapira na desno, kar po njegovem ni dobro.

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je začel Zbor za republiko. Udeležujejo se ga tako predsednik SDS Janez Janša, predsednica NSi Ljudmila Novak in predsednik SLS Radovan Žerjav. Neuradno naj bi slednji precej omahoval glede udeležbe na Zboru za republiko. Njegove izjave še nismo dobili.

Vodje pomladnih strank so se sicer zavzeli za zmago vrednot slovenske pomladi. Zbor po besedah njegovega predsednika Lovra Šturma izraža zahteve po pravičnosti in po enakih možnostih za vse državljane. Janša je poudaril, da stranke slovenske pomladi potrebujejo rezultat, ki bo omogočil, da bo "Slovenija spet postala dom pravičnosti". Žerjav je poudaril, da morajo državljani stopiti skupaj brez zamer iz preteklosti in sedanjosti. "Dober rezultat Nove Slovenije je tudi napoved pomladne vlade," je povedala Novakova.

Virant ni bil povabljen

Gregor Virant je za Žurnal24 povedal, da na zbor ni bil povabljen. Kot je dejal, je zbor sam razumel kot priložnost za širitev proti sredini, zdaj pa vidi, da se zbor zapira na desno, kar po njegovem ni dobro, saj povzroča delitev.

Pojasnil je, da je članstvo v zboru neformalno, vendar se sam ne čuti več član. Med člani predsedstva zbora tudi ni več Aleksandre Marković Predan, ki so jo zamenjali. Virant sodi, da so na ta način drugače misleče oddaljili od Zbora za republiko.

Zbor z novim predsednikom

Virant je sicer marca ponudil odstop z mesta predsednika zbora. Zbor za republiko je prejšnji teden dobil novega predsednika, Lovra Šturma. Ob tem so v zboru povedali, da so naklonjeni pomladnim strankam, med katere pa ne prištevajo Virantove stranke.

Komentarjev 4
  • Stolp 08:55 30.november 2011.

    Ja normalno, da ga ne bodo vabili če je pa prestopil na levo. Mal pogčej koga ma v ekipi, same ta leve.

  • privat 06:58 30.november 2011.

    sami desni ljudje..to mislim da je res! Če ne bi bili desni danes ne bi bilo krize!

  • 1111 22:23 29.november 2011.

    ...gnoj na kupu!!!!