Slovenija
14 ogledov

Virantova lista izgubila za polovico

Gregor Virant Anže Petkovšek
Janševa SDS tudi po najnovejši javnomnenjski raziskavi ostaja najbolj priljubljena med anketiranci. Na drugem mestu je Lista Zorana Jankovića, velik padec podpore pa je doletel Gregorja Viranta, kaže raziskava Centra za raziskovanje javnega mnenja (CRJM) pri FDV.

Glede na prejšnjo anketo je po besedah predstojnika CRJM Nika Toša opazen zlasti upad podpore Virantovi listi, ki bi jo volilo 9,3 odstotka vprašanih.

Po anketi, opravljeni konec oktobra, bi Državljansko listo Gregorja Viranta volilo še 18,4 odstotka vprašanih. Anketa je po Toševih besedah pokazala, da je del Virantovih volivcev odšel k drugim strankam in ne med neopredeljene, od tega del med desne, del pa med leve stranke.

SLS in NSi ne bi šla v parlament

Na desnici so se glasovi porazdelili med SDS, NSi in delno tudi SLS, na levici pa med DeSUS, Listo Zorana Jankovića in SD, je povedal Toš.

Po izidih ankete je sicer trdno v vodstvu SDS, ki bi dobil 22,5 odstotka glasov (konec oktobra 18,3 odstotka). Druga je Lista Zorana Jankovića, ki bi jo volilo 15,9 odstotka (oktobra 14,7 odstotka). Na tretje mesto pa se uvršča Virantova lista.

Četrti bi bil DeSUS, ki bi ga volilo 5,9 odstotka vprašanih (oktobra 2,9 odstotka). Sledil bi mu SD, ki bi ga volilo 5,6 odstotka vprašanih (oktobra 4,3 odstotka). SLS bi volilo 3,3 odstotka vprašanih (oktobra 1,2 odstotka), NSi pa 2,7 odstotka vprašanih (oktobra 1,2 odstotka). TRS bi dobil 1,8 odstotka, SNS 1,4 odstotka, Zares in LDS pa vsak po 0,5 odstotka. Zadnjim trem omenjenim strankam je podpora glede na oktober padla.

Vedno več odločenih

Koga bi volili, ne ve še 30,2 odstotka vprašanih, medtem ko je bilo konec oktobra neopredeljenih še 33,6 odstotka. Anketa je tudi pokazala, da se število tistih, ki so že dokončno odločeni, koga bodo volili, povečuje. Takih je namreč 64 odstotkov vprašanih, medtem ko jih je bilo konec oktobra 54 odstotkov. Da se bodo volitev zagotovo udeležili, pravi 69 odstotkov vprašanih.

Komentarjev 1
  • Dixon 07:50 23.november 2011.

    Mislim, da je to, kar je naredil Virant hujše od tiste Golobičeve laži. Golobič se je novinarju samo zlagal, sicer je pa po zakonu premoženje prijavil protikorupcijski komisiji. Virant se je pa zlagal in še ogoljufal državo. V času , ...prikaži več ko je prejemal nadomestilo, je pogodbeno služil. V Angliji zaposlenemu, ki prejema nadomestilo, to takoj ukinejo, če ga dobijo, da služi. Pri nas to zaposlenim ne naredijo, verjetno zato, ker so nadomestila tako nizka, da se delavci ne morejo s tem preživeti. Ampak Virant je pa pogodbeno zaslužil kar 30000 EUR, kar je več, kot 2400 na mesec in ni vprašanje preživetja. To je prava zavržena morala naših oblastnikov. Janša služi z orožjem, njegov brat z državnimi projekti, Petek s pediatrijo, Virant s pogodbami ravno tako z našim denarjem, Brezigarjeva zaposli vse svoje otroke, Brejc na naš račun zaposli svojo hčerko itd. Sama barabija !