Slovenija
6 ogledov

Virantove tri službe

Gregor Virant Saša Despot
Gregor Virant. Ostaja tudi na fakulteti.

Gregor Virant bo poleg vodenja državnega zbora in svoje stranke "v obsegu petine delovnega časa opravljal zahtevnejša strokovno, znanstvena in pedagoška dela".

Soglasje mu je včeraj brez glasu proti dala državnozborska mandatno-volilna komisija. Delo na fakulteti bo Virant opravljal v okviru delovnega razmerja, zato ob koncu mandata ne bo brez službe in torej ne bo upravičen do nadomestila.

Po mandatu ob službo

Zakaj se je odločil za tako potezo in ali bo ob obilici nalog zmogel še delo s študenti, smo poskušali vprašati tudi Viranta. Njegova piarovka nam je sredi dneva pojasnila, naj jim vprašanja pošljemo po elektronski pošti, a odgovorov do zaključka redakcije nismo prejeli. Nam je pa Matej Lahovnik, bivši gospodarski minister, razložil, da je petinsko delo na fakulteti nuja, da ohraniš habilitacijo in s tem službo na univerzi. "Če bi bilo mogoče status na fakulteti preprosto zamrzniti, bi se raje odločil za to, ker bi bilo manj stresno," še pravi Lahovnik. Petinsko bo zaradi ohranitve zdravniške licence v zdravstvu delala še poslanka Lejla Hercegovac.

Komentarjev 18
  • cirilyo 15:43 01.april 2012.

    Kaj obdavčena! Vsak normalen človek opravlja največ eno službo. Nihče ni nadnormalen, torej delo nekoga ne more biti 5x, 10x več vredno ali plačano od drugih del. Če je tako, je to zloraba. Plačana je lahko največ ena služba, kdor ...prikaži več jih želi opravljati več hkrati, naj jih opravlja prostovoljno, brez zahtevkov za plačilo. Bomo videli, kdo se bo potem še hvalil.wazzub-global.co.cc*samo za pogumne, podrepniki z več službami stran

  • tartufka2226 09:48 01.april 2012.

    in za tako predavanje še plačilo dobi.Tu bi morala država pobrat -3 službe v današnjem času-.saj je razlika v plačilu velika in ni enaka kot če čistiš 3 stolpnice

  • mia 12:24 13.januar 2012.

    več,kot ena služba bi morala biti dodatno obdavčena. preveč je brezposelnih in nihčr ni nenadomestljiv. pa prav tisti, ki imajo več slzžb nimajo njboljših rezultatov.