Slovenija
2 ogledov

Virantovo odločitev vse bolj podpirate

Anketa Viranta. Žurnal24 main
Odločitev Državljanske liste Gregorja Viranta, da ne gre v koalicijo z Zoranom Jankovićem, če sodimo po odgovorih v spletni anketi, bralci Žurnala24 vse bolj podpirajo.

Ob prvem pregledu rezultatov ob 11.10, so bili bralci našega portala izenačeni v podpori oziroma nepodpori odločitve Virantove liste (sodelovalo je 966 bralcev).

Tri ure kasneje pa se je z Virantovo košarico Jankoviću strinjalo 56 odstotkov bralcev, 44 odstotkov pa se jih ni strinjalo. V anketi je sodelovalo 1697 bralcev (rezultati ob 14.10, na anketo lahko odgovarjate še do večera).

Spomnimo, da se je Državljanska lista Gregorja Viranta v ponedeljek zvečer odločila, da ne gre v koalicijo z Zoranom Jankovićem. Kot razlog je Virant navedel "precejšnja programska razhajanja".

Po besedah Janeza Šušteršiča jih ni prepričalo predvsem področje davčnih omejitev, uvedbe omejitve pri uvedbi socialne kapice in uvedba dodatnega razreda pri dohodnini. Poleg tega jih je motilo, da bi ostala možnost, da se v skrajnem primeru dvigne DDV.

Nad odločitvijo so bili presenečeni v Pozitivni Sloveniji, saj glede na pogovore, kot je dejal vodja pogajalcev Pozitivne Slovenije Jani Möderndrofer, tega niso pričakovali. Ali bo Jankoviću uspelo dobiti 46 glasov v državnem zboru, je tako zdaj odvisno le od poslancev DeSUS-a in dveh poslancev manjšin.

Izredna seja, na kateri bodo poslanci odločali o mandatarju za sestavo nove vlade, bo potekala v sredo ob 12. uri.

Komentarjev 17
  • privat 12:07 17.januar 2012.

    kak virant...kdo sploh hoče da svet vidi kako smo mi butasti??

  • privat 05:49 12.januar 2012.

    kaj misliš da Virant sploh kaj ve?? On je tam da je tam...in nič več!

  • mmiillaann 00:33 12.januar 2012.

    Opažam, da imaš ogromno časa.