Slovenija
66 ogledov

Visoke temperature morja na slovenski obali

slovenija 16.06.13. plaza, soncenje, kopalci, morje, portoroz, foto: natasa rucn Nataša Ručna
V teh vročih dneh je narasla tudi temperatura morja, ki se že približuje tridesetim stopinjam Celzija. Topla so tudi slovenska jezera.

Popoldne je bila temperatura morja v Piranu 28, 5, na merilnem mestu v Kopru pa kar 29,3 stopinje Celzija. Ker bo jutri še vedno zelo vroče, se prav lahko zgodi, da bo temperatura narasla na za osvežitev nič kaj primernih trideset stopinj Celzija. 

Topla tudi jezera

Tudi Bohinjsko jezero se je je v teh dneh pošteno segrelo. Po podarkih Agencije za okolje RS (Arso) je temperatura vode okoli 14. ure že presegla 26 stopinj Celzija, prav toliko stopinj je imelo v tem času Blejsko jezero.

PREBERITE ŠE:

Za pravo osvežitev primernješe reke

Na merilni postaji na reki Ljubljanici v Mostah so popoldne izmerili 18 stopinj Celzija, reka Krka v Soteski na Dolenjskem je popoldne imela 16 stopinj, Sava v Mednem 18,5 , Drava na Ptuju dobrih 21, Savinja v Laškem pa že 25 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.