Slovenija
9 ogledov

Vlačič ga bo podaljšal

Zaupanje v upravo je zamajano tako pri nadzornikih, kot pri delavcih, ki celo me Žurnal24 main
Trem nadzornikom Luke Koper julija poteče mandat. Minister Patrick Vlačič zbira prijave za nove le tri delovne dni in pol.
"Prepričan sem, da so to zgolj natolcevanja in da ministrstvo dela skrajno pregledno. Tri dni za prijavo zainteresiranih kandidatov za člane nadzornega sveta Luke je več kot dovolj in komaj čakam, da se nam novi nadzorniki oziroma neodvisni strokovnjaki z blagoslovom pristojnega ministrstva pridružijo in tako prispevajo k še boljšemu delovanju nadzornega sveta in posledično celotnega sistema Luke Koper," odgovarja Boris Popovič, prvi nadzornik Luke, na naše vprašanje, ali se mu zdi delovanje prometnega ministra Patricka Vlačiča netransparentno in ali je poziv le formalnost, ker ima že svoje kandidate.

 

25

odstotkov bo nižja plača vodstva Luke.

Minister se je namreč tik pred prazniki odločil objaviti poziv kandidatom za člane nadzornega sveta. Rok za prijavo pa je le tri delovne dni in pol. V torek popoldne so nam s prometnega ministrstva sicer sporočili, da bodo poziv danes podaljšali.

Jutri o znižanju plač
Nadzorniki Luke v zdajšnji sestavi se bodo sešli v sredo. Na dnevnem redu imajo med drugim znižanje sejnin nadzornikom in plač upravi. Po naših informacijah se bo plača prvega moža Luke Roberta Časarja, ki prejema blizu 17 tisoč evrov bruto osnovne plače na mesec, precej znižala.

"Zahtevala sem uskladitev sejnin nadzornikov in plač upravi, kot to zahteva vladni predlog, saj sem se v zvezi s tem kot predstavnica države sestala z ministrom Patrickom Vlačičem," je povedala Olga Franca, članica nadzornega sveta. Po izračunu se bo plača vsem štirim članom uprave zmanjšala za četrtino, proporcionalno pa se bodo zmanjšali tudi prejemki izvršnih direktorjev in vodstvom povezanih družb.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.