Slovenija
34763 ogledov

Vlada bo danes sprejemala nove ukrepe

nova vlada RS Saša Despot
Danes pred vlado kar nekaj pomembnih odločitev.

Vlada bo danes predvidoma sprejela nove ukrepe za pomoč prebivalstvu zaradi koronavirusa. V ospredju bodo smernice za pripravo novega zakonskega paketa s prioriteto hitre finančne pomoči prebivalstvu. Zakonski predlog bo potrdila do petka in ga poslala DZ v sprejem, je v soboto na Twitterju napovedal premier Janez Janša. Napovedal je tudi 30-odstotno znižanje vseh funkcionarskih plač.

Slovenija 10.11.2013 stanovanje, stanovanja, stanovanjski bloki, zgradba, stanov Koronavirus Pod streho Virus okužil tudi nepremičninski trg, kaj pa cene

Novi vladni predlogi se nanašajo na nagrajevanje zaposlenih in aktiviranih v kritičnih dejavnostih v času epidemije, kot so zdravstvo, civilna zaščita, varnost in kritična infrastruktura. Po odločitvi predstojnikov bo zanje na voljo od 10- do 200-odstotni dodatek na osnovno plačo.

Trgovina koronavirus | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

lekadol in linex Koronavirus Zdravje Lekarne nižajo cene zdravil

Znižanje funkcionarskih plač

Delodajalcem bodo priporočili, naj podoben pristop uberejo v svojih podjetjih, še posebej v trgovini z osnovnimi življenjskimi potrebščinami.

nova vlada RS Slovenija Naši vladniki so si na hitro zvišali plače

Zakonski paket se bo nanašal tudi na pomoč gospodarstvu. Vlada bo oblikovala predlog za način in višino povračila plač v podjetjih, ki so morala zaradi epidemije v celoti ali deloma prekiniti poslovanje. Določila bo način ocene gospodarske škode, povzročene gospodarskim subjektom zaradi epidemije, in določila splošni okvir za povračilo.

Janez Janša Slovenija Janša: Zdravnikom trojne plače, funkcionarjem za 30 % dol

Eden od vladnih predlogov iz paketa za soočenje z epidemijo in njenimi posledicami je tudi znižanje vseh funkcionarskih plač na državni ravni za 30 odstotkov za čas trajanja epidemije.

Komentarjev 3
  • james98 14:37 23.marec 2020.

    Dragi državljani spet opazamo prevoze kokaina na kamionih leka zelene barve iz Grosuplja.ortnek.ljubljana.stegne Sadinja vas.vozijo tudi z reševalnimi vozili v klinični center.nadzora ni

  • Žurnalček 13:20 23.marec 2020.

    PREPoVEJTE VOŽNJO S KOLESI, VOŽNJO S SKIROJI IN VSEM KAR VOZI A NIMA REGISTRACIJE . Kolesarji ne morejo prehitevati druge kolesarje na 2 varnostih metrih , poleg tega pa POTNI izdihavajo najbolj kapljični zrak !!!!!

  • Tupamaros 12:25 23.marec 2020.

    Danes so autoritativne poteze oblasti upravičene. Bojim se, da jutri ne preidejo v navado.