Slovenija
27 ogledov

Vlada juriša na sivo ekonomijo z oglasi

Ljubljana 18.11.08, gradnja, delavci, podest, bloki, obnova Foto: Dejan Mijovic Ljubljana 18.11.08, gradnja, delavci, podest, bloki, obnova Foto: Dejan Mijovic
Kampanja. Za idejno zasnovo boja proti sivi ekonomiji so najeli Pristop. Cena: manj kot 20 tisočakov.

Urad za komuniciranje (Ukom) bo predvidoma jutri podrobno predstavil kampanjo obvladovanja sive ekonomije, ki jo bo koordiniral in izvajal v imenu vlade. Čeprav pravijo, da jo bodo izvajali v okviru svojih rednih dejavnosti, jim bo pri zasnovi pomagal zunanji izvajalec.

Manj kot 20 tisoč evrov

"Za pripravo idejne zasnove kampanje smo v skladu z zakonom o javnih naročilih oddali naročilo majhne vrednosti do 20 tisoč evrov in na podlagi prejetih ponudb izbrali agencijo Pristop," pojasnjujejo na Ukomu. Pri izvajanju kampanje jim bodo pomagali različni državni organi, predvsem pa računajo na ministrstvi za kmetijstvo in okolje ter delo, družino in socialne zadeve. Prav tako bo dejavna davčna uprava in tržni inšpektorat.

Prvi filmi že na spletu

Kampanja se bo vrtela okoli pozitivnih sporočil in opozarjanja na potencialne negativne posledice sive ekonomije. Osredotočali se bodo na različne ciljne skupine, od podjetij, potrošnikov, mladih, kmetov, nezaposlenih, upokojencev in bolnikov do občin. "Na ljudi se želimo obrniti v smislu spreminjanja vedenja in zavedanja – da s sivo ekonomijo izgubljamo predvsem državljani sami," pravijo na Ukomu. Na vladni spletni strani je že preveden kratek promocijski film Manjkajoča sredstva, ki je del evropske kampanje proti sivi ekonomiji.

Komentarjev 2
  • privat 08:07 11.oktober 2013.

    avstrija je država...mi pa nismo! Mi smo neka čudna stvar ,ki meji z etiopijo in egiptom. revni smo in sužnji prav tako!

  • dragec 08:48 10.oktober 2013.

    Siva ekonomija, spomnite se JJ in kampanje "moj sosed, prijatelj mi pomaga". Tega v Avstriji ni.