Slovenija
21 ogledov

Vlada krivi Kad in Sod

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Darja Radić je po seji vlade dejala, da primer Vegrad postaja vzorčni primer in učna ura, na kakšen način upravljati državne deleže.

"Primer Vegrad za nas postaja učna ura, kako v prihodnje delovati v drugih družbah, da ne bi prišlo do takšnih rezultatov, kot smo jim bili priča v Vegradu," je dejala ministrica za gospodarstvo Darja Radić.

Ministrica je še dejala, da Kad in Sod v letih 2007 in 2009 nista izkoristila vseh pravnih možnosti za boljše upravljanje. "Kup nepravilnosti je bilo, na katere se nadzorniki niso odzvali," je dejala ministrica, ki je dodala, da so se "zadeve začele razčiščevati, ko je upravljanje državnega deleža prevzela PDP".

"Za nazaj se stanja ne da spremeniti in to je dober primer, kako se ne sme ravnati v družbah,"
je dejala Radićeva in dodala, da Vegrad ne bi končal v stečaju, če bi se država odzvala pravočasno. Na vprašanje, ali bodo krivci odgovarjali, pa je ministrica dejala, da bodo odgovarjali tisti, ki so upravljali državne lastniške deleže, konkretnih imen pa ni želela izdati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.