Slovenija
12221 ogledov

Vlada Marjana Šarca ugaša 65 delovnih teles

Ministrstvo za delo Saša Despot
Ostaja še 255 delovnih teles

V mandatu vlade Marjana Šarca bo prenehalo delovati 65 delovnih teles v njeni sestavi, zlasti medresorskih delovnih in projektnih skupin, svetov, odborov in komisij. Nekatera delovna telesa so že končala delo, delo pa bo nadaljevalo okoli 255 delovnih teles vlade.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport bo med drugim prenehala delovati projektna skupina za izvedbo vladnega strateškega razvojnega projekta VEM za mlade, na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa ne bo več deloval svet vlade za invalide.

Na ministrstvu za notranje zadeve med drugim ne bo več delovala medresorska delovna skupina za pripravo možnih ukrepov za uveljavitev migracijske politike Slovenije.
Na ministrstvu za okolje in prostor so ukinili delovanje 16 delovnih teles, med drugim delovne skupine za pripravo državnega prostorskega načrta Trst-Divača - slovenski del odseka ter delovne skupine za pripravo državnega prostorskega načrta za dograditev avtocestnega predora Karavanke.

Na ministrstvu za infrastrukturo bo med drugim prenehala delovati medresorska delovna skupina za pripravo nabora oblik javno-zasebnega partnerstva za izgradnjo nove železniške povezave med Divačo in Koprom, na ministrstvu za javno upravo pa med drugim delovna skupina za izvedbo projekta Skupno javno naročanje v zdravstvu.

Na ministrstvu za finance bosta med drugim prenehala delovati projektna skupina za izvedbo projekta nove sistemske ureditve obdavčitve nepremičnin ter projektni svet za koordinacijo in usmerjanje projekta priprave nove sistemske ureditve obdavčitve nepremičnin, na ministrstvu za obrambo pa tudi medresorska koordinacijska skupina za usklajevanje priprav za zaščito kritične infrastrukture.

Na ministrstvu za zunanje zadeve bo med drugim prenehala delovati medresorska delovna skupina za pripravo kartografskih podlag v skladu s končno razsodbo arbitražnega sodišča, medtem ko bo delo nadaljevala medresorska koordinacijska skupina za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča.

Delo bo sicer nadaljevalo okoli 255 delovnih teles vlade, ustanovljenih med drugim na podlagi poslovnika ali sklepa vlade, zakona, podzakonskega akta ali mednarodne pogodbe.

 

Komentarjev 14
 • david87 09:15 28.december 2018.

  Nisem 100% kaj to v bistvu pomeni, ampak treba bi bilo odstranit kup ljudi v javni upravi ki tam ne delajo nič, nimajo odgovornosti, plačo pa ogromno in status nedotakljivi.

 • Avatar Janelinna
  Janelinna 23:29 27.december 2018.

  Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top

 • Avatar olor
  olor 22:47 27.december 2018.

  tudi razne agencije ki so same sebi namen, bi bilo potrebno ukiniti.