Slovenija
11298 ogledov

Vlada na Brdu: To je predlagal Hojs

Vlada na Brdu pri Kranju Vlada RS
Prevladovalo stališče, da se vrnemo v stanje pred velikonočnim zaprtjem države. Hojs za odpravo policijske ure.

Odločitev o morebitnem sproščanju ukrepov prihodnji teden bo vlada sporočila jutri, po informacijah TV Slovenija pa naj bi na večernem sestanku s stroko prevladovalo stališče, da se vrnemo v stanje pred velikonočnim zaprtjem države. 

Kot smo že poročali, je vladna svetovalna skupina ob tem predlagala še sproščanje gibanja v nočnem času za posameznike in člane iste družine. Da se bo jutri odločalo tudi o odpravi policijske ure, je za oddajo Odmevi potrdil notranji minister Aleš Hojs, ki se mu sproščanje po predlogu strokovne komisije ne zdi smiselno. Po njegovem takšnega ukrepa ni mogoče nadzirati, zato je bolje, da vlada omenjeno prepoved povsem odpravi. Ministrstvo bo tako jutri predlagalo odpravo policijske ure, minister pa pričakuje, da bo predlog sprejet, je poročala TVS. 

Ostale odločitve, tudi glede spreminjanja vladnega semaforja, bodo znane jutri.

Je pa že znano, da se v ponedeljek, 12. aprila, otroci vrnejo v vrtce, učenke in učenci ter dijakinje in dijaki pa v osnovne in srednje šole. Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je na dopoldanski novinarski konferenci pojasnila, da bo pouk potekal na enak način kot pred zaprtjem javnega življenja, to pomeni, da se v šole vračajo vsi učenci in dijaki zaključnih letnikov srednjih šol, dijaki prvih treh letnikov pa se šolajo po modelu C.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • marialorca 09:56 09.april 2021.

    **** Po njegovem takšnega ukrepa ni mogoče nadzirati, zato je bolje, da vlada omenjeno prepoved povsem odpravi. Ministrstvo bo tako jutri predlagalo odpravo policijske ure **** Na čas trajanja policijske ure in to izjavo, ga direktor po PKP7 upokoji, ker ...prikaži več ni zanesljiv sodelavec, ali pa on napiše plačilne naloge svojim zaposlenim, ker so kršili odlok in niso kontrolirali občanov. Kaj bo?

  • LetherHossen 08:13 09.april 2021.

    Hojs revidira svoje stališče v skladu z navodili vodje. Sedaj igra vlogo dobrega človeka.

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 08:01 09.april 2021.

    Tale Hojs pa ni tako butast kot zgleda, ampak še bolj....