Slovenija
24 ogledov

Vlada "načrtovala" študentske izgrede

Janez Janša Žurnal24 main
Postavitev varnostne ograje na Šubičevi v času študentskih demonstracij ni bila slučaj, trdi Janša.

"Ni boljšega za vlado, ki je najela šest milijard dolga, da se razpravlja o 27 tisoč evrih za stekla parlamenta," pravi predsednik SDS Janez Janša.

Upravna enota je z določitvijo poteka protestov na Šubičevi "sama usmerila protestnike pred parlament", trdi. Organizatorji so želeli protestirati pred filozofsko fakulteto na Aškerčevi, dodaja. In vse to naj bi bilo načrtovano.

 

"V vseh policijskih učbenikih piše, kam se postavi te varnostne ograje in kordone v teh primerih. To ni bilo slučajno. Oni so nalašč pustili množico tik pred parlament in bilo je treba samo malo počakati, da je začelo letati," pravi Janša.

 

Organizatorji so res podcenili možnost provokatorjev, a kdo je prvotno podžigal študente k demonstracijam, se sprašuje. To so bili po Janševem mnenju predsednik ZSSS Dušan Semolič, ljubljanski župan Zoran Janković in glavni tajnik SVIZ-a Branimir Štrukelj.

 

Vlada pa je s tem pozornost iz aktualnih razmer preusmerila na razbiti parlament.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.