Slovenija
6943 ogledov

Vlada nad covid z novimi odloki za omejevanje življenja

Janez Janša Vlada RS
Vlada bo danes pretresala tudi odloke, povezane z omejevanjem epidemije covida-19. Ni še jasno, ali bi tokrat utegnila sprejeti načrt ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije covida-19 oz. t. i. semafor, kaže pa, da bo vsaj na določenih segmentih zaostrila omejitvene ukrepe.

Med covidnimi odloki bo tudi predlog sprememb odloka o omejitvi zbiranja. Zbiranje naj bi, če bo vlada sledila predlogu, zmanjšali z zdaj dovoljenih 50 na 25 ljudi, je potrdil minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Gre za splošno omejitev, ki velja za zasebna druženja. Za javne prireditve, na katerih bo več ljudi, pa naj bi še vedno veljal pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Medtem se denimo pogoji za prehod meje naj ne bi spreminjali, za tranzit čez državo torej tudi ta teden, kot kaže, ne bodo uvedli pogoja PCT.

Epidemija sicer narašča eksponentno. V torek so potrdili 1093 okužb z novim koronavirusom, kar je največ v četrtem valu. V bolnišnicah so v sredo zdravili 243 bolnikov s covidom-19. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov je v sredo znašalo 645, štirinajstdnevna pojavnost potrjenih primerov na 100.000 primerov pa 370.

Premier Janez Janša je sicer ob sredinem vladnem obisku na Goriškem dejal, da je vlada odločena, da ne bo zapirala gospodarstva in ustavljala družbe. Zdaj je v skupnem interesu vseh, da dosežemo takšno precepljenost, da epidemija covida-19 ne bo ogrožala normalnega življenja, je dodal.

 
Komentarjev 13
 • bobubob 20:55 09.september 2021.

  Vlada trenira svoje ljudstvo. Tudi z današnjo 'uravnoteženo' RTV Tarčo. V studiu cepilci vseh strok (pravnik, zdravnik, antropolog..), zunaj v temi pa pogumna učiteljica, ki jo izklopijo po želji studia, nato pa gnusno secirajo njene argumente. Ljudstvu v borbi s ...prikaži več tako sprevrženo logiko ne ostane nič drugega kot MUTIRANJE. Po vzoru virusa.

 • Avatar Leon
  Leon 13:44 09.september 2021.

  Govori kot psihopat. Obnaša se kot psihopat. Pa je res? Znanost ima morda odgovor https://insajder.com/slovenija/govori-kot-psihopat-obnasa-se-kot-psihopat-pa-je-res-znanost-ima-morda-odgovor

 • martin72 13:44 09.september 2021.

  Odkar imamo napovedovalce prihodnosti,je vedno več številk,za gripo nikoli niso nič napovedovali,zdaj so pa naenkrat postali tako dejavni.