Slovenija
3451 ogledov

Vlada naj bi odslovila Vraničar Ermanovo

Mateja Vraničar Erman Saša Despot
Neuradno naj bi se morala s položaja državne sekretarke posloviti Mateja Vraničar Erman.

Po poročanju portala Siol.net naj bi vlada prekinila sodelovanje z državno sekretarko na finančnem ministrstvu Matejo Vraničar Erman. Nezadovoljni naj bi bili z njenim delom. 

Siol poroča, da gre za boje za prevlado znotraj ministrstva, ki naj bi se razplamteli v zadnjih dneh. Kaplja čez rob naj bi se prelila, ko je v javnost prišel osnutek novega nepremičninskega zakona, ki ga je v javnosti predstavljala Vraničar Ermanova. Javnost naj bi osnutek videla še pred koalicijskimi partnerji, tudi pred LMŠ. 

Omenjeni portal še navaja, da naj bi minister ne držal vajeti v rokah. Resor naj bi na eni strani obvladoval Vojmir Urlep, na drugi pa sta bila Vraničar Ermanova in Metod Dragonja. 

Vraničar Ermanova je bila na položaju državne sekretarke od leta 2009, ko je ministrstvo vodil Franc Križanič. Po odhodu Dušana Mramorja leta 2016 pa je prevzela vodenje finančnega ministrstva. Po izvolitvi nove vlade se je vrnila na delovno mesto državne sekretarke.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 2
  • jakec1575 15:35 24.oktober 2018.

    Zakaj ne bi lastnikov 10 ali 20 nepremicnin obdavcili progresivno. Tako bi trg obogatili s ponudbo stanovanj za mlade druzine. 85% je takih z eno in razlog, da se sciti pirkmajerje in podobne je, da predstavljajo zgolj 15 %. Ja, ...prikaži več ampak 15% najbolj vrednih in relevantnih nepremicnin, to je stanovanj v urbanih okoljih. mladim parom, ki imajo sluzbo v mestu prav nic ne pomaga hisa za 3 gorami. ermanova predstavlja bivsi lds (smc) ocitno (metod dragonja) in je solirala mimo vlade.