Slovenija
213 ogledov

Vlada poziva: "Aktivno pristopite k temu"

elektrika Profimedia
Vlada je podjetja pozvala, naj aktivno pristopijo k pogovorom za sklepanje pogodb z dobavitelji električne energije.

"Vlada Republike Slovenije poziva predstavnike gospodarstva, da aktivno pristopijo k pogovorom z dobavitelji električne energije, pridobijo več ponudb in pristopijo k pogovorom za sklepanje pogodb, na podlagi katerih bodo lahko sprejeli utemeljene odločitve za zagotovitev varne in cenovno dostopne oskrbe v letu 2023," so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje. 

Dodali so, da si prizadevajo, da poleg sprejemanja različnih ukrepov, posredujejo tudi informacije, ki bi pripomogle k čim boljši obveščenosti in za slovensko gospodarstvo zanesljivejši ter cenovo vzdržni oskrbi z energijo. 

Spomnimo, še v začetku oktobra je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han gospodarstvo pozval, naj takrat ne podpisuje nobenih pogodb z distributerji. Vlada je do začetka novembra sprejela več ukrepov, ki naj bi pomagali gospodarstvu pri soočanju z energetsko krizo. Predsednik vlade Robert Golob je napovedal, morajo biti ukrepi taki, da bo "celotno gospodarstvo lahko to zimo preživelo pod predvidljivimi in hkrati dovolj konkurenčnimi pogoji". 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.