Slovenija
43967 ogledov

Vlada pravkar o ukrepih zaradi epidemije: Napovedali zaostrovanje!

Vlada razpravlja o epidemiološki situaciji Vlada RS
Zaradi slabih epdiemioloških podatkov vlada razpravlja o ukrepih.

Vlada in strokovna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje pravkar razpravljata o epidemiološki situaciji v Sloveniji, ki se je v zadnjih dveh tednih izrazito poslabšala. Danes so potrdili 3.116 okužb z novim virusom, kar se ni zgodilo od začetka leta. Do sedaj smo število 3000 okužb presegli le enkrat, in sicer 5. januarja, ko je bilo potrjenih 3428 okužb. 

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je napovedal ostre ukrepe, ki vključujejo tudi morebitno zapiranje lokalov. "Ne smemo več ignorirati naraščajočih številk," je zapisal na Twitterju. "Če ne prenehamo z izgovori pri PCT, bomo morali v lockdown. Danes sem sklical inšpekcijske službe in naročil strožji nadzor lokalov. Če bo treba, bomo lokale, ki nadzora ne izvajajo, v skladu z zakonodajo tudi zaprli."

Institut Jožef Stefan napoveduje, da bomo konec prihodnjega tedna presegli 150 zapolnjenih postelj na intenzivnih enotah covidnih oddelkov, kar pomeni, da bosta preseženi dve tretjini kapacitet.

Strokovna skupina na ministrstvu za zdravje, ki jo vodi Mateja Logar, je pred časom vladi svetovala, da v tem primeru uvede pogoj PC (brez testiranja) za vse zaposlene in storitve.

Ta ukrep se sicer v zadnjem času ne omenja več, Logarjeva je nazadnje med zaostrovanjem ukrepov omenila pogostejše testiranje, ki ga strokovna skupina sicer priporoča od poletja. Predsednik vlade Janez Janša ob naraščanju epidemije ne izključuje niti zaprtja države, po drugi strani pa v strokovni skupini računajo, da se bo krivulja ob zadostni prekuženosti sama obrnila navzdol.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:31 27.oktober 2021.

    Zaprite gospodarstvo pa bomo videli koliko časa bo še denar za plače javnega sektorja. Butale na kvadrat.

  • PaPajapopi 13:46 27.oktober 2021.

    DOLGČAS... Dajte že enkrat nehat z tem covid sranjem ! ! ! duševno zdravje Kalimerota https://beta.publishwall.si/bozan.zabjek/photos/photo/65353

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:40 27.oktober 2021.

    Janez bo naredil vse, da bi podaljšal izredne razmere vsaj do volitev, najraje pa do svoje smrti..Tu ni in ne bo odstopal, pa, če smo še enkrat prvi na svetu po mrtvih v upokojenskih domovih ali kje drugje..