Slovenija
24 ogledov

Vlada zamrznila proračun

Evro Shutterstock
Vlada je sprejela ukrep začasnega zadržanja izvrševanja državnega proračuna za leto 2012 z nekaterimi izjemami. Zadržanje prevzemanja obveznosti s 1. januarjem 2012 je predlagalo finančno ministrstvo zaradi spremenjenih gospodarskih gibanj.

Kot so po seji vlade sporočili z vladnega urada za komuniciranje, ukrep začasnega zadržanja izvrševanja državnega proračuna za leto 2012 ne velja za pokojninsko in invalidsko varstvo, plače in druge izdatke zaposlenim, prispevke delodajalcev za socialno varnost, prevozne stroške in storitve ter nujna službena potovanja.

Zadržanje izvajanja proračuna prav tako ne velja za servisiranje javnega dolga, plačila sredstev v proračun EU, oblikovanje rezerve in intervencijske programe ter za energijo, vodo, komunalne storitve in komunikacije.

O javnem naročanju odloča vlada

Poleg tega lahko proračunski uporabniki izvajajo plačila naročilnic v okviru že potrjenih finančno ovrednotenih programov do višine pet tisoč evrov ter plačila stroškov, ki so vezani na organizacijo državniških obiskov, kjer je gostitelj predsednik vlade ali predsednik republike ali predsednik državnega zbora.

O začetku postopkov javnega naročanja v tem času odloča vlada, v primeru ocenjene vrednosti javnega naročila blaga ali storitev do 20 tisoč evrov oziroma gradenj do 40 tisoč evrov pa ministrstvo za finance.

Komentarjev 1
  • privat 20:14 29.december 2011.

    vlada je sprejela ukrep...vlada je tudi uničila državo...vlada tudi naše vojake pošilja ubijati..