Slovenija
3584 ogledov

Vlada že imenovala novega šefa policije

policija Slovenija zaščitne maske Profimedia
Vodenje policije prevzev Andrej Jurič.

Vlada je na sinočni na dopisni seji s položaja generalnega direktorja policije formalno razrešila Antona Travnerja in s 1. julijem na položaj vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije imenovala Andreja Juriča, so zvečer sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Travner je sicer včeraj sam podal odstop.

Policisti Odstop Slovenija Policisti ogorčeni: Hojsove izjave so žaljive

Kot je znano, je včeraj nepreklicno odstopil tudi notranji minister Aleš Hojs, ta je na včerajšnji novinarski konferenci pojasnil, da bo delo o "s polno angažiranostjo z vso srčnostjo" opravljal do imenovanja novega ministra. 

Andrej Jurič je diplomiral na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru ter magistriral na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju. V policiji se je zaposlil leta 1986 kot prometni policist, v svoji policijski karieri je bil nato pomočnik komandirja Policijske postaje Ljubljana Bežigrad, komandir Policijske postaje Trbovlje, komandir Postaje prometne policije Ljubljana, zadnja leta pa je deloval kot višji samostojni inšpektor v Centru za prekrškovne zadeve Uprave uniformirane policije v Generalni policijski upravi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • janez00 15:17 01.julij 2020.

    A ta je še večji prasec mafijski ki bo služil janšotu.

  • leonardo 13:33 01.julij 2020.

    A se mu splača čevlje preobut?