Slovenija
31 ogledov

Vloge oddajte do 10. avgusta

Študentski domovi Žurnal24 main
Tisti, ki želijo na novo dobiti posteljo v študentskem domu, morajo vloge na razpis oddati do 10. avgusta. Rok za oddajo vlog za podaljšanje bivanja pa se izteče 22. avgusta.

Vsi, ki bi radi na novo dobili posteljo v študentskem domu, morajo vloge oddati do 10. avgusta. Vlogo morajo oddati tudi kandidati, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku in kandidati, ki se bodo vpisali na študij v 2. ali 3. prijavnem roku. Rok za oddajo vlog za podaljšanje bivanja v študentskem domu se izteče 22. avgusta.

Po razpisu je letošnji cenzus 2242,32 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2010. Pri tem izračunu se ne upoštevajo štipendije, prav tako pa tudi ne dohodki za delo prek študentskega servisa, če sami niso vlagali napovedi za odmero dohodnine za leto 2010 in so jih starši uveljavljali kot vzdrževane družinske člane.

Prednost pri pridobivanju mesta imajo študentje s posebnimi potrebami, tisti, ki imajo otroka, ali so vpisani v višji letnik. Na podlagi zbranega števila točk pisarne za študentske domove po 15. septembru in po 15. oktobru določijo prednostna seznama študentov, upravičenih za bivanje na javno razpisanih študentskih posteljah. Študentje, ki podaljšujejo bivanje, bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje za bivanje v študentskem domu ali pri zasebniku, obveščeni 15. oktobra.

Na voljo 16 tisoč postelj

V Ljubljani je za študijsko leto 2011/2012 razpisanih 10.627 študentskih postelj. A to ne zadostuje potrebam v prestolnici. Na direktoratu za investicije ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, po besedah generalnega direktorja Mitje Valiča ocenjujejo, da bi v primeru realizacije projektov Litostrojska in Dunajska, kjer je predvideno skupaj 712 novih postelj, potrebovali še vsaj 1200 dodatnih postelj.

V Mariboru je na voljo 3898 študentskih postelj, v Kranju pa 260. Na Primorskem je na voljo 1507 ležišč. V zaključni fazi je priprava dokumentacije za gradbeno dovoljenje za 300 postelj v univerzitetnem kampusu Livade v Izoli, v kampusu Sonce v Kopru pa bi načeloma lahko gradbeno dovoljenje za enako število postelj pridobili konec leta, so sporočili iz Univerze na Primorskem.

Komentarjev 1
  • privat 19:18 31.julij 2011.

    ja pa pedigre ve nujen k prošnji...moja mama plačuje članarino sd že 20let...