Slovenija
27 ogledov

Vlomilske šlamparije

"Ljudem svetujem, naj kupijo čim boljši cilindrični vložek in varnostni ščitnik Žurnal24 main
Kronika. Policija ugotavlja, da število vlomov raste. Premalo samozaščitnega ravnanja.

 

S 600 evri na plažo

Nepremišljeno. Policija ne glede na opozorila zaznava vnovično naraščanje števila tatvin na plažah. Tarča so predvsem tujci, ki ne zaupajo hotelskim sefom in s seboj na plažo nosijo tudi po 500 ali 600 evrov gotovine.

"Kar je dobro za nas, je žal slabo za druge. Dela imamo precej. Moški so na terenu, ljudje nas kličejo na pomoč, vlomov je res veliko," je, ko smo jo vprašali, ali je moški del ekipe morebiti na dopustu, komentirala gospa, ki je v Servisu ključev in ključavnic Anžur spretno rokovala z orodjem in pilo. Pri delu s takšnim orodjem za izdelovanje ključev je žensko redko videti.

Policijska kronika je samo minulo soboto poročala o sedmih vlomih v avtomobile. "Število vlomov narašča; v prvem polletju lani se je povečalo za skoraj 50 odstotkov. Najnovejši podatki za prvih šest mesecev letos bodo znani v ponedeljek," je napovedal Dimitrij Marušič s koprske policijske uprave.

Vlomilska šlamparija

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kot ugotavljajo v servisu Anžur, so vlomi večinoma izvedeni amatersko. "Vlamlja se na silo, z izvijači, lomljenjem ključavnic in z vrtanjem, sledu o uporabi kakovostnih vlomilskih orodij pa ni. To je zame vlomilska šlamparija," je izkušnje s terena opisal Boštjan Anžur, ki opaža, da ljudje še vedno ne posegajo po kakovostni zaščiti.

 

Ker je vse več tudi vlomov v avtomobile, so eni izmed redkih servisov, ki še vedno servisirajo zlomljene ali izgubljene ključavnice, in to z unikatnim in finim vlomilskim orodjem, ki je plod tradicije in izkušenj. "Na spletu se zdaj najde že prav vse, a dobro vlomilsko orodje stane," je dodal Anžur.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.