Slovenija
6893 ogledov

Vložen predlog za razrešitev predsednika DZ

Igor Zorčič Saša Despot
Predlog je uradno vložen.

Poslanci SDS, NSi in SMC so danes v DZ vložili predlog za razrešitev Igorja Zorčiča z mesta predsednika DZ. Njegovo razrešitev predlagajo, ker je 30. marca postal član poslanske skupine nepovezanih poslancev, ki pa ni del koalicije, je razvidno iz gradiva na spletni strani DZ.

Vodje poslanskih skupin koalicije so sicer predsedniku DZ Zorčiču včeraj prinesli 47 poslanskih podpisov s pozivom k odstopu. Vodja poslancev SDS Danijel Krivec je takrat napovedal, da Zorčičevo odločitev pričakujejo do začetka prihodnjega tedna, sicer bodo znova vložili predlog za njegovo razrešitev. Pod danes vložen predlog je podpisanih 38 poslancev.

Izkazalo se je, da namen seznama različno razumejo celo podpisniki. Za Televizijo Slovenija je poslanec italijanske narodne skupnosti Felice Žiža povedal, da podpisi niso bili dani za razrešitev oziroma za dokument, ki naj bi bil javen in za razrešitev predsednika Državnega zbora. 

Dodal je, da se je 47 poslancev strinjalo s tem, da bi predsednik DZ-ja moral postati nekdo, ki ima podporo koalicijskih strank. Ob tem je pojasnil, da je bil sklenjen dogovor poslancev, da svoj podpis prispevajo zgolj kot poziv, da naj Zorčič odstopi sam. "Če bomo ponovno glasovali o razrešitvi predsednika DZ-ja, manjšinski glasovi, torej moj in od poslanca Ferenca Horvatha, absolutno niso zagotovljeni," je pojasnil. 

.

Igor Zorčič Slovenija Slovenija Zorčiču šteti dnevi na predsedniškem stolčku DZ?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • jezero 06:34 07.maj 2021.

    Naj živi Perić! Njega so spravili v parlament Cerarjevi volivci. Ja, Cerarjevi! In kje sedaj vesla ta nerazviti pobič?

  • Pbrdbo2 15:04 06.maj 2021.

    To kar je tekel poslanec Italijanske manjšine je pravilen odgovor.

  • bogdan76 14:46 06.maj 2021.

    Naši vrli levičariji ki potpirajo propadli komunizem ideologijo dedka mraza so v hudih težavah mukah karsejim dogaja pred očmi muki za titoiste.