Slovenija
2218 ogledov

Zorčiču šteti dnevi na predsedniškem stolčku DZ?

Igor Zorčič Saša Despot
Koalicija naj bi imela dovolj glasov.

Koalicija naj bi z DeSUS, SNS in poslancema narodnih manjšin zbrala 47 poslanskih podpisov za ponoven poskus razrešitve predsednika DZ Igorja Zorčiča. Neuradno naj bi mu dali še možnost, da odstopi, sicer bodo podpisnice v postopek DZ vložile predlog za njegovo razrešitev. Kandidat za novega predsednika naj bi bil vodja poslancev NSi Jožef Horvat.

Zorčič je namreč tudi po izstopu iz SMC in vstopu v poslansko skupino nepovezanih poslancev ostal na funkciji predsednika DZ. Koalicija je konec marca predlagala njegovo razrešitev, a je na tajnem glasovanju v DZ za to glasovalo 45 poslancev, eden premalo.

Vodja poslancev SDS Danijel Krivec je že tedaj napovedal nov poskus. Če bodo tokrat uspešni, bo najverjetneje kandidat za novega predsednika Horvat, ki so ga omenjali že ob prvem poskusu Zorčičeve razrešitve.

Zorčič je za STA povedal, da o podpisih za njegovo razrešitev še ni obveščen. Vprašanja o morebitnem odstopu pa ne komentira.

Igor Zorčič Slovenija Zorčič: Državni zbor je vladi pokazal, kje ji je mesto

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 19
  • Frice 09:25 05.maj 2021.

    Končno. odhaja tja kjer mu je mesto. V opoziciji.

  • jezero 06:31 05.maj 2021.

    Desusovi poslanci bodo v koalicji! Tako bebavi pa vendar niso, da bi v nasprotnem postali bivši poslanci-brezposelni! V Sloveniji oni službe ne dobijo. Morda celo to vedo, karakterji.

  • jakec1575 22:48 04.maj 2021.

    Ključno vprašanje je, kdo od 160 Horvatov bo vodil parlament? Ali morda noben izmed njih. In ga bo ukinil kar sam Gargamel.