Slovenija
2909 ogledov

Zorčič: Državni zbor je vladi pokazal, kje ji je mesto

Igor Zorčič Saša Despot
V koaliciji ne bodo še tako hitro obupali.

Danijel Krivec, vodja poslanske skupine SDS, je po neuspešni razrešitvi za TV Slovenija povedal, da so imeli zagotovljene glasove, a ker se je zgodila obstrukcija glasovanja opozicije v celoti, "najbrž manjšinska poslanca nista glasovala v prid vlade"

Razrešitev Igorja Zorčiča je podprlo 45 poslancev, dva sta oddala neveljavni glasovnici. Za razrešitev je bilo sicer potrebnih 46 glasov.

A je to po njegovih besedah le prvi poskus. "V normalni demokraciji opozicija ne vodi Državnega zbora. Tudi pri nas smo se doslej držali tega pravila, doslej je predsednik DZ odstopil, če ni imel podpore v koaliciji, to se je zgodilo prvič," je povedal Krivec. A je po njegovih besedah parlament namenjen ravno temu, da se išče rešitve.

Ni izključil niti možnosti, da se minister Zdravko Počivalšek odpove položaju in vrne v poslanske vrste. "O tem se bomo pogovarjali v naslednjih dneh in iskali primerno rešitev," je dodal. Meni, da nismo nič bližje predčasnim volitvam, najprej bodo skušali razrešiti predsednika Državnega zbora, nato pa še potrditi novega predsednika.

Zorčič pa verjame, da je "Državni zbor pokazal vladi, kje ji je mesto". Meni, da časi, ki smo jim priča, narekujejo od politike, da je odgovorna. Ne ozirajo se na to, kaj se bo zgodilo z novo poslansko skupino, obljubil pa je, da bodo še naprej kritični do vlade, kjer bo to potrebno, podprli pa bodo smiselne ukrepe za zajezitev epidemije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • miškolin 16:55 31.marec 2021.

    Zorčić....nazadnjaški prevratnik in izdajalec tudi tebi bo narod kmalu pokazal kje ti je mesto!

  • miškolin 11:17 31.marec 2021.

    Burek koalicija se je izogibala dvigu glasovnic in storila točno to, kar so pri glasovanju o nezaupnici pred časom očitali drugim! Slovenci kaj vam to lahko še pove o teh levih plačancih in prevratnikih, katerih so vedno tako polna usta ...prikaži večta o njihovi poštenosti, korektnosti in skrbi za blaginjo Slovenije???

  • jan631 09:28 31.marec 2021.

    Sem imel o tem Zorčiču lepše mnenje.Sedaj pa nam je pokazal,da ga zanima samo funkcija,denar ,varnostniki in lučke s katerimi se vozi naokoli.