Slovenija
16 ogledov

Vložite jo kadarkoli

(Foto: Barbara Leskovar) Žurnal24 main
Če se spremenijo okoliščine, lahko vloga za državno štipendijo oddate tudi sredi šolskega leta.
“Če se spremenijo okoliščine – to se najpogosteje zgodi zaradi izgube zaposlitve družinskega člana –, se lahko vloge, ki v jesenskem roku niso bile odobrene, spet obravnavajo, po novem zakonu o štipendiranju pa se lahko prav tako kadarkoli med letom vložijo nove vloge za štipendije,'' pravi Vida Bradač s Centra za socialno delo Maribor.
 

Ne več kot plača

Znesek. Državna štipendija brez dodatkov za dijake znaša 37,47 evra, za študente pa 56,21. Državna štipendija z vsemi dodatki ne sme presegati minimalne plače.

Od meseca vložitve dalje
“Dohodki se gledajo po zadnji dokončni odločbi o dohodnini,”
dodaja Bradačeva, z ministrstva za delo, družino in socialne zadeve pa sporočajo, da posameznik štipendijo, če je zanjo upravičen, dobiva od meseca, ko je vložil vlogo, dalje.

Državne štipendije se dodelijo upravičencem, ki izpolnjujejo splošne pogoje zakona o štipendiranju in ki prihajajo iz družin, katerih povprečen mesečni dohodek na družinskega člana v zadnjem koledarskem letu pred vložitvijo vloge ne presega 60 odstotkov minimalne plače.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.