Slovenija
4223 ogledov

Voda zalivala objekte, s tem bo vreme postreglo v naslednjih dneh

vreme naliv dež Profimedia
V Posočju je padla večja količina padavin. Veliko težav je povzročila meteorna voda.

V torek je v Posočju padlo več kot 200 litrov padavin na kvadratni meter. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so morali gasilci v Kobaridu večkrat posredovati zaradi težav, ki jih je povzročala meteorna voda. V Starem Selu je meteorna voda zalivala pritlične prostore gostinskega objekta. Gasilci PGD Kobarid so prečrpali meteorno vodo in preusmerili tok vode s protipoplavnimi vrečami. V naselju Vrsno je meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci so vodo iz objekta prečrpali in očistili zamašen propust.

Na Gregorčičevi ulici v Kobaridu je zaradi padavin voda zamakala v mansardne prostore stanovanjskega objekta. Prav tako je meteorna voda vdrla skozi streho stanovanjsko-poslovnega objekta v Kobaridu. Gasilci PGD Kobarid so obe strehi prekrili s ponjavo.

Gasilci PGD Bovec so v naselju Mala vas očistili drevje in vejevje, ki ga je naneslo pod most. Posredovali so tudi v enem od stanovanjskih objektov, kjer je voda zalila prostore.  

dež vreme | Avtor: Profimedia Profimedia

Še lahko pričakujemo krajevne plohe

"Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 °C," o tem, kaj lahko pričakujemo danes, pravijo na Agenciji RS za okolje. 

Jutri bo na zahodu države pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu lahko pade kakšna kaplja dežja. Drugje po državi se bo prehodno delno zjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 15 do 20 °C. 

"V noči na petek se bo dež na zahodu okrepil in postopno zajel vso Slovenijo. V petek dopoldne bo oblačno in deževno, sredi dneva pa bo dež od zahoda ponehal. Popoldne se bo delno razjasnilo," pravijo na agenciji za okolje. 

Naliv | Avtor: bralka bralka

Kakšen bo konec tedna?

"V soboto bo na Primorskem in Notranjskem večinoma oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in kakšno ploho. Pihal bo jugozahodni veter."

Tudi v nedeljo in ponedeljek se bodo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pojavljale občasne padavine. V torek bo nad naše kraje prišla nova vremenska fronta, ki bo s seboj prinesla nekaj dežja. Padalo bo tudi drugod, ne samo v zahodnem delu države. "V sredo bo spet občasno rahlo deževalo le v zahodnih krajih, v četrtek pa bo večinoma suho. Večjih temperaturnih sprememb ne bo," dodajajo na agenciji za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1