Slovenija
2144 ogledov

Voda zalivala stanovanja, veter podiral drevesa

Podrto drevo Profimedia
O težavah poročajo z zahodne, severne in osrednje Slovenije.

Obilno deževje, ki bo danes ponehalo, je v nedeljo in v noči na ponedeljek povzročilo nekaj težav v zahodni, severni in osrednji Sloveniji. Na republiškem centru za obveščanje so zabeležili 19 dogodkov, ko je meteorna voda zalila ulice, cestišča, stanovanjske in druge objekte. Nekaj težav je v železniškem prometu in oskrbi z elektriko.

O težavah zaradi vremena poročajo iz občin Brezovica, Dravograd, Izola, Kranjska Gora, Naklo, Nova Gorica, Piran, Radovljica, Vrhnika in Železniki.

Avtovlaki v predoru ne vozijo

Gasilci dveh poklicnih enot in 11 prostovoljnih gasilskih društev sopo poročanju republiške uprave za zaščito in reševanje prečrpavali vodo iz objektov, odmašili jaške za odtekanje meteorne vode, nameščali protipoplavne vreče in v Dravogradu spremljali pretok reke Drave.

Močno deževje Narasle vode Slovenija Po Ptuju so se sirene oglasile še v Dravogradu

Po podatkih Slovenskih železnic zaradi visokega nivoja vode v Bohinjskem predoru avtovlaki med Podbrdom in Bohinjsko Bistrico ne vozijo, lokalni potniški vlaki pa vozijo z zamudo.

Brez elektrike prek 600 odjemalcev

Na območju Sladkega Vrha je minulo noč zaradi napake brez električne energije ostalo 645 odjemalcev. Dežurni delavci elektro službe napako odpravlja.

Podrto drevo | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri Idriji veter odkril streho

Na območju Občine Idrija je v nedeljo popoldne v naselju Ledinske Krnice močan veter razkril del strehe stanovanjske hiše. Tamkajšnji prostovoljni gasilci so z rezervnimi strešniki pokrili približno pet kvadratnih metrov strehe, navaja center za obveščanje.

V Kranjski gori je voda vdrla v hidroelektrarno, v Radovljici je poplavila objekte. 

Gasilci odstranjevali drevesa

Gasilci so morali okoli 9. ure zvečer odstranjevati drevo, ki je ogrožalo mimoidoča vozila, v naselju Garbje pri Grosuplju. Na vozišče je drevo padlo tudi v naselju Loška gora pri Zrečah. 

Ob 21. uri se je v Grahovšah v občini Tržič na cesti podrl telekomunikacijski drog. Podrto drevo so gasilci odstranjevali in očistili cestišče tudi v Meži pri Dravogradu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.