Slovenija
85 ogledov

Vode niso odklopili nikomur

 “Pripravil bi si zalogo,” pravi naš bralec, jezen, ker ga o izpadu vode ni nihč Žurnal24 main
Vo-Ka. Vodo lahko odklopi, če uporabnik ne plača niti po četrtem opominu.

Dober mesec velja nov odlok o oskrbi s pitno vodo, ki po letu 2006 spet omogoča odklop vode neplačnikom v Mestni občini Ljubljana. "Od uveljavitve odloka do danes še ni bilo takega primera," so povedali v javnem podjetju Vodovod-Kanalizacija (Vo-Ka), ki sicer redno pošilja opomine. Šele ko bo dolžnik dobil četrti opomin in če dolga tudi potem ne bo poravnal, mu bodo vodo odklopili.

Vse več neplačnikov

Spomnimo, da so na Vo-Ki trdili, da so spremembe odloka nujne: "Nujno je treba zagotoviti dovolj denarja za pravočasno pokrivanje obveznosti Vo-Ke do dobaviteljev, zato je treba izboljšati plačilno nedisciplino, saj se število dolžnikov povečuje." Skoraj sedem tisoč evrov je bil lani največji dolg fizične osebe, zoper katero je Vo-Ka začela sodni postopek za izterjavo, med podjetji pa je imel rekorder 128 tisoč evrov dolga. Skupaj so bili dolžniki dolžni 3,5 milijona evrov.

Komentarjev 2
  • golob.bob 00:51 09.julij 2012.

    pravkar si si odgovoril na vprasanje... bi rad da ga trenerkarji na omenjenih lokaijah kontaminirajo.. ocitno ne :) trenerkarjem ne das vode in je rešeno

  • allstarr111 09:14 08.julij 2012.

    Sicer niso odklopili še nobenemu (poudarek na ŠE) ampak to se lahko hutro spermeni, ne vem pa zakaj niso pitnikov naredili po celi Ljubljani, recimo zakaj v Mostah ni nobenega, pa na Kodeljevem, pa v Štepancu, Fužinah, Polju, Viču, Rakovi ...prikaži veči jelši, Rudniku ipd. tudi nimajo nobenega.