Slovenija
52 ogledov

"Vodenje naj prepusti sposobnejšemu"

Revija Lady, paradni konj Dela Revij. lady.si
"Zahteva, ki je bila podana tudi na zboru delavcev, je, da direktor Matej Raščan odstopi in prepusti vodenje podjetja sposobnejšemu človeku. Protestni shod ta hip ni potreben, še vedno pa ostaja opcija," nam je povedal zaposleni na Delu Revijah, ki ni želel biti imenovan.

Situacija v podjetju je še posebej slaba, kar se tiče honorarnih sodelavcev. "Nekateri še niso bili plačani za delo, ki so ga opravljali v marcu, drugi so dobili honorarje za mesec april, nekaj računov pa je celo odprtih še za februar," pravi naš sogovornik.

Ocenjuje, da je v podjetju, ki ima 68 zaposlenih, honorarcev več kot sto. Dodaja, da pa jih je "zagotovo vsak dan manj". Honorarji naj bi se sicer postopoma izplačali prihodnji teden.

Računajo na preživetje znamk, če že ne podjetja

"Klima v podjetju je slaba, negotovost slabo vpliva tudi na naše delo," nam je potožil. Dodaja, da je "večina sodelavcev zaradi revij, ki jih soustvarjajo že več let, in zaradi dobrega sodelovanja znotraj uredništev v preteklosti pripravljena počakati, da se stvari izkristalizirajo".

Novinarji pričakujejo, da se bodo rešile vsaj blagovne znamke, medtem ko glede usode samega podjetja niso tako optimistični.

Se revije še pripravljajo? "Revije bodo s strani novinarjev narejene, tisk in distribucija pa sta odvisna od poravnanja obveznosti," pravi naš sogovornik in dodaja, da dodatnih pojasnil s strani vodstva na to temo na Delu Revijah niso dobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.