Slovenija
39 ogledov

Voduškova se pritožuje

Nataša Vodušek Nik Rovan
Nekdanja veleposlanica Nataša Vodušek, ki je od konca julija v zaporu, se je pritožila, ker ji je zunanje ministrstvo dalo odpoved.

Voduškova, ki je bila zaradi povzročitve hude prometne nesreče v Bosni in Hercegovini obsojena na enoletno zaporno kazen, je še vedno zaposlena na ministrstvu za zunanje zadeve. Na sklep o odpovedi se je namreč pritožila.

Pritožba zadrži sklep

Kot določa zakon, lahko  delodajalec delavcu izredno odpove pogodbo o zaposlitvi, če mora biti zaradi prestajanja zaporne kazni več kot šest mesecev odsoten z dela.

Voduškova se je na sklep pritožila, o pritožbi pa zdaj odloča komisija za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi. Pritožba zoper sklep o odpovedi v skladu z zakonom o javnih uslužbencih zadrži izvršitev sklepa. Ker postopek še ni končan, so z MZZ še sporočili, da podrobneje o njem ne morejo govoriti.

Odpoklicana kmalu po nesreči

Ljubljansko sodišče je decembra 2011 Voduškovi izreklo eno leto zapora in prepoved vožnje avtomobila za šest mesecev. Sodišče je pritrdilo tožilstvu, da je Voduškova oktobra 2008 v Sarajevu ob povzročitvi prometne nesreče, v kateri je bil hudo poškodovan domačin Nijaz Zorlak, prevozila rdečo luč na semaforju in vozila pod vplivom alkohola. Voduškova se je zoper sodbo pritožila, a je višje sodišče njeno pritožbo zavrnilo.

Prometna nesreča se je zgodila 13. oktobra 2008, le nekaj ur pred obiskom takratnega slovenskega predsednika Danila Türka v BiH. Dogodek je v BiH sprožil burne odzive. Voduškovo je zaradi prometne nesreče zunanje ministrstvo poklicalo na posvetovanja v Ljubljano, predsednik republike pa jo je nato 19. decembra 2008 odpoklical s položaja.

Komentarjev 9
  • brencl 22:44 14.avgust 2013.

    Ali no več potrebno imeti za opravljanje službe v javni upravi - zlasti še v MZZ potrdilo o nekaznovanosti???

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 21:44 14.avgust 2013.

    Ta nestvor od babe mi na tej sliki in v tem pelc-montlnu deluje čisto kot Elena Ceausescu. Morda ji bo pa le ratalo, da bo šla po njenih stopinjah, če se bo še naprej tako trudila.

  • Oxxo 16:58 14.avgust 2013.

    In "taki" (beri take) pijane kuz... skrbijo za našo državo? Taki/e nas predstavljajo?Zapakirat v paket in poslat v kakšno exotično destinacijo... če bi bili še v Yugi bi predlagal Goli otok...