Slovenija
21 ogledov

Vojašnice privabile radovedneže

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Slovenske vojašnice so danes odprle svoja vrata. Ministrica Jelušičeva ocenjuje, da je bil obisk dober, v vojašnici v Ljubljani pa so se oglasili tudi pohodniki.

Pred dnevom Slovenske vojske, ki ga obeležujemo 15. maja, je danes v slovenskih vojašnicah dan odprtih vrat. Vrata vojašnic v Ljubljani, Postojni, Vipavi, Slovenski Bistrici, Novem mestu, Murski Soboti, Kranju in Pivki so za obiskovalce odprta med 10. in 18. uro, ogledali pa si bodo vojaško opremo in oborožitev.

Ministrica za obrambo Ljubica Jelušič je v ljubljanski vojašnici Franca Rozmana Staneta ocenila, da je obisk dober. Dan odprtih vrat je povezal vse generacije, saj je med obiskovalci veliko mladih, v vojašnici pa so prav tako tudi veterani in pripadniki Zveze častnikov Slovenije, je še povedala. Veterani po njenih besedah s svojo prisotnostjo kažejo trdno povezanost različnih generacij, ki so pripadale tudi predhodnicam Slovenske vojske.

Obiskovalci si lahko ogledajo najpomembnejše dele tehnike, ki jo jih uporabljajo slovenski vojaki, in tudi nekaj ključnih znanj, ki jih potrebujejo pri svojem delu in življenju. Med drugim so, kot pojasnjuje Jelušičeva, v Ljubljani na ogled postavili tudi eno od poveljniških vozil svarun.

V vojašnici so se predstavili tudi vrhunski športniki, ki sodijo v športno enoto Slovenske vojske, med njimi motorist Miran Stanovnik, smučarka Saša Farič in plavalka Anja Klinar.

Med pohodom ob žici, ki poteka danes v Ljubljani, pa je nekaj pohodnikov zavilo tudi v ljubljansko vojašnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.