Slovenija
22 ogledov

Vojna za e-naročanje

Zdravniška napotnica Boštjan Tacol
Razpis. Najcenejši ponudnik bi sistem e-napotnic razvil štirikrat ceneje kot najdražji.

Potem ko nas je poleti z uvedbo sistema e-naročanja v zdravstvu prehitela celo Hrvaška, bi prihodnje leto elektronske napotnice morebiti končno lahko dobili tudi pri nas. Na razpis ministrstva za zdravje za izdelavo in uvedbo sistema elektronske napotitve in naročanja na zdravstvene storitve je do roka prispelo pet ponudb. Najcenejšo je oddalo podjetje Maop, ki bi sistem razvilo in postavilo za 249 tisoč evrov (brez DDV), medtem ko je ministrstvo zgornjo mejo postavilo pri več kot štirikrat višjem znesku (1,1 milijona evrih brez DDV).

Ponudba tudi za milijon

Najdražja, dober milijon evrov težka je ponudba, ki jo je oddala kranjska družba SRC Infonet s skupino ponudnikov. Cene preostalih treh ponudnikov – S&T s podizvajalci, Parsek z italijanskim partnerjem in In2 – pa se gibljejo med 398 tisoč in 779 tisoč evri. Pri ponudbah, ki jih bo komisija ocenila za popolne, bo ključni faktor cena, piše v razpisu. Kdaj bo znana odločitev, kdo je posel dobil, pa komisija, ki je odpirala ponudbe, včeraj ni razkrila.

Komentarjev 1
  • dd 11:30 11.september 2012.

    Najboljše za zdravstvo bi bilo, če bi te milijone porabili za izobraževanje zdravnikov. Tako bi bili vsaj kaj učinkoviti, sicer bodo čakalnice vedno bolj polne, tako pa noben čudežni sistem ne bo pomagal.