Slovenija
19 ogledov

Volitve so šele četrta možnost

Zoran Janković Žurnal24 main
Janković se zavzema za strokovno vlado z Alenko Bratušek na čelu, scenarijev ob njenem morebitnem odstopu pa ne pojasnjuje.

Zoran Janković je ocenil, da so volitve šele četrta možnost in da jih še ne bo. O možnih scenarijih, če bi zmagal, ni govoril, saj da gre samo na kongres stranke. Sam ne vidi težav v tem, da bi on vodil stranko in Bratuškova še naprej vlado. Ne razume niti koalicijskih partnerjev, ki se po njegovem mnenju nimajo pravice vtikati v stranko. 


Koalicijske partnerice, ki so napovedale, da ne bodo ostale v koaliciji, če bo stranko vodil Janković
, tako pritiskajo na člane, da se na kongresu odločijo drugače, kot bi se sicer. 

Vlada naj opravi delo do konca

Janković ni želel konkretno odgovoriti, ali bi šel s stranko PS na volitve. Vztraja pa, da ima stranka po kongresu lahko predsednico vlade, župana glavnega mesta in nekoga, ki bo vodil stranko. "Si predstavljate, da bi jaz šel v to vlado?" Vlada mora opraviti delo do konca.

Poudaril je, da ima odgovornost do članov stranke in do državljanov, da izpelje program stranke. "Ne želim sodelovati tam, kjer se to ne realizira," je dejal in dodal, da ni govoril o koaliciji, saj da ne bo sodeloval v "nobeni koaliciji", pač pa se njegova pojasnila nanašajo na vprašanje vlade. 

Komentarjev 3
  • quaxy 10:54 19.april 2014.

    Dragec, tudi tvojih mokrih sanj bo enkrat konec.

  • Tupamaros 17:40 16.april 2014.

    Pavijanković ne vidi težav v tem, da bi on vodil stranko in Bratuškova še naprej vlado. Moj pomislek, on bi bil stric iz ozadja ubogljiva in nespsobna babnica pa slamnata premierka. Scenarij je skonstruiran že nekaj časa nazaj na sestanku ...prikaži veču komiteja CKKPS v murgelskem močvirju. Ohraniti je treba pridobitve revolucije pred 70 leti v Jajcu. LPTupamaros

  • dragec 15:36 16.april 2014.

    Zoki, zdaj si z izjavo zajebal prav opozicijo. Povej jim direktno,da so predčasn evolitve samo njihove mokre sanje