Slovenija
38 ogledov

Volive na zdravniški zbornici bodo morali ponoviti

zdravniška zbornica Anže Petkovšek
Volitev novega predsednika zdravniške zbornice se je udeležila manj kot polovica članov, zato bodo morali volitve ponoviti.

Volitve predsednika Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) niso veljavne, saj na njih niso dosegli predpisanega kvoruma udeležbe. Volitve predsednika zbornice bodo tako morali ponoviti.

Volitve novega predsednika zbornice so potekale s poštnim glasovanjem, za mesto predsednika pa sta kandidirala sedanji predsednik Andrej Možina ter njegova predhodnica na tej poziciji Gordana Živčec Kalan.

Gordana Živčec Kalan: Sem kot tigrica

primorska 18.01.10, izola, gordana zivcec kalan, foto barbara milavec | Avtor: primorska 18.01.10, izola, gordana zivcec kalan, foto barbara milavec primorska 18.01.10, izola, gordana zivcec kalan, foto barbara milavec
"Tiger je čudovita in občudovanja vredna velika mačka, ki jo pogosto uporabimo kot prispodobo lepote, moči, ugleda in tudi nežnosti v živalskem svetu," svojo predstavitev začenja Gordana Živčec Kalan, ki je zdravniško zbornico vodila med leti 2008 in 2012.

 

"Zbornica je samo z opozarjanjem na težave, ki nas pestijo, v minulem mandatu delovala kot brezzobi tiger. Vendar je mogoče več, to vem! Tudi za ceno lastne škode. Tigrica varuje svoj teritorij, svoj obstoj in svoje potomstvo," je še zapisala Živčec Kalanova, ki je članstvo skušala prepričati tudi z napovedjo znižanja članarin.

Možina bi ustanovil negovalni dom za ostarele zdravnike

slovenija 27.11.13, Andrej Mozina, predsednik zdravniske zbornice Slovenije, int | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Andrej Možina, ki je bil v minulem mandatu kritičen do dela ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc in je podprl zahtevo za njeno zamenjavo, se je v svojem programu zavzemal za povečanje števila družinskih zdravnikov in za boljše pogoje njihovega dela, avtonomnost in neodvisnost bolnišnic od ministrstva pri vodenju in kadriranju, krepitev zasebnega zdravstva, ustanovitev avtonomne zobozdravniške zbornice, boljšo pravno zaščito zdravnikov. Zavzel pa se je tudi za  ustanovitev negovalnega doma za ostarele kolege v središču Slovenije. "Opravljene so začetne razprave in idejne zasnove. Projekt smo sposobni uresničiti ob najširšem soglasju slovenskih zdravnikov in vseh zdravniških organizacij."

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 5
  • Avatar olor
    olor 15:50 11.maj 2016.

    Možina mi na pogled ne deluje pošten človek, Kalanova je pa lisica, tretjega pa ni. Kaj sedaj?

  • blueone 21:07 10.maj 2016.

    Mogoče bo pa tigrica zmagala hahaha

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:02 10.maj 2016.

    Če niti zdravniki sami ne zaupajo kandidatom. Kako naj potem državljani zaupamo v zdravniško zbornico?