Slovenija
59 ogledov

Voljč vabi v možganski trust

Marko Voljč Delo
Sestanek izbrancev naj bi bil namenjen dialogu med različno mislečimi ljudmi.

Nekdanji prvi človek NLB Marko Voljč danes za zaprtimi vrati organizira posvet o prihodnosti Slovenije, poroča časnik Delo. Vstop bodo po navedbah časnika imeli le vabljeni udeleženci, ki boste potrdili udeležbo in osebno prevzeli vstopnico. Vabila so poslali na naslove okoli 600 znanstvenikov in kulturnikov, publicistov in politikov, gospodarstvnikov in številnih drugih, vendar bo dovolj prostroa le za 150 izbrancev. Vsak od  njih bo moral kupiti vstopnico, s katero bodo pokrili stroške organizacije.

Moderatorji

Poldnevni dogodek bo po navedbah časnika razdeljen na štiri vsebinske sklope Pot Slovenije, ki ga bodo moderirali nekdanji evropski komisar Janez Potočnik in novinarka Rosvita Pesek ter ustavni sodnik Ernest Petrič, Skupni imenovalci, ki ga bodo moderirali zgodovinar mlajše generacije Luka Lisjak Gabrijelčič, filozof Lev Kreft, nekdanji minister Žiga Turk in novinarka Ksenija Vidmar Horvat, Slovenija in svet, ki ga bodo moderirali Ajša Vodnik, Aleks Jakulin in Zlatko Šabič, ter četrti panel Prioritete, ki ga bodo moderirali nekdanja evropska poslanka Romana Jordan, biokemik Roman Jerala, predsednica ZPM Anita Ogulin in Marko Voljč.

Brez političnih ambicij

Voljč je ustanovitev možganskega trusta Act Tank napovedal že konec preteklega leta, ko je dejal, da nima nobenih ambicij, da bi se dokazoval na področju dnevne politike. Pojasnil je, da gre pri Act Tanku za pobudo oziroma poskus začeti dialog med različno mislečimi ljudmi.
Pod vabilo so po navedbah Dela podpisani Marko Voljč, Lenart Škof z Akademije za Demokracijo in Žiga Vavpotič (Simbioza Ypsilon).

Komentarjev 13
  • dragec 06:56 14.februar 2015.

    Mirkec, kaj praviš za udeležbo telebana Marjana Pojbiča, sicer včeraj sem videl tudi veliko obrazov iz tako imenovane desnice

  • valerijakregar 21:21 13.februar 2015.

    pozabili ste omeniti tudi cviklovo jero, z novim vuittonom.......

  • astibo8020 16:09 13.februar 2015.

    Dokler bodo takšne in podobne združbe vodili ali pa sklicevali finančniki, to pomeni, da se nam ne piše dobro.