Slovenija
56 ogledov

"Volk dlako menja, nravi pač nikoli"

Katarina Kresal. (Foto: Dejan Mijović) Žurnal24 main
Kresalova se je na obtožbe SDS, da zagovarja tožilca, ki je preganjal ljudi zaradi političnega izražanja, odzvala z besedami: "Ko sem se sama še igrala s punčkami, je Janša že vodil brigado na marš v Jajce."

"V zgodovini so mračna obdobja nastopila vedno takrat, ko so policijski oziroma notranji ministri začeli javno zagovarjati kršitve in kršitelje človekovih pravic," so se v sredo na navedbe ministrice Kresalove, da bo za generalnega državnega tožilca predlagala Zvonka Fišerja, odzvali pri SDS.

"Ministrica Kresalova tokrat zagovarja tožilca, ki je preganjal ljudi, med njimi celo mladoletnika, zaradi političnega izražanja. Kadar je obstajal sum, da so bile takšne osebe na položaju poleg pod vplivom totalitarne ideologije tudi pod vplivom različnih substanc, je bila zaskrbljenost pred nerazumnimi dejanji represivnih organov še toliko bolj utemeljena," so še zapisali.

Kresal: "Volk dlako menja, nravi pač nikoli"
"Kdo bi bolje vedel, kakšne so pasti totalitarne ideologije kot tisti, ki ga je soustvarjal in malikoval. Ko sem se sama še igrala s punčkami, je Janez Janša za ime in slavo totalitarnega režima že vodil brigado na marš v Jajce. Takrat privzete metode diskreditacije, diskvalifikacije in laži so do danes ostale enake, zamenjala se je le stranka. Volk dlako menja, nravi pač nikoli," se je na blatenje SDS odzvala ministrica Kresalova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.