Slovenija
30 ogledov

Vozili se bomo po obvozu

Zgradili bodo obvoz, da bodo lahko povezali odseka Ponikve–Hrastje in Hrastje–Le Žurnal24 main
Avtocesta. Nova navezava hitre ceste z avtocestnim odsekom Hrastje–Lešnica.

Ljubljana.

Nova navezava bo v funkciji do celotne preusmeritve prometa.
Marjan Koler, Dars

Pred predajo avtoceste med Plusko in Hrastjem prometu je treba zgraditi navezavo na že zgrajeni avtocestni odsek Hrastje–Lešnica, zato bo na Hrastju preusmeritev prometa, nam je potrdil Marjan Koler iz službe za komuniciranje Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars). “Izvajalec že gradi obvoz, dela pa bo predvidoma končal do 15. maja,” je razložil.

Konec del še letos
Roki
. Tridesetega junija naj bi prometu predali avtocesto od Pluske do Hrastja in priključek Trebnje vzhod. Septembra naj bi bila dokončana priključka Trebnje zahod in Mirna Peč, novembra pa vsa preostala dela in deviacije na celotnem odseku, vključno s sanacijami lokalnih cest.

Izmenično leva in desna
Če gledamo v smeri Obrežja, se bo hitra cesta H1 prek obvoza navezala najprej na levo polovico avtoceste, potem pa bo prek demontažnega prehoda prešla na desno polovico in se navezala na že zgrajeni avtocestni odsek Hrastje–Lešnica,” je pojasnil Koler. Za prometno varnost bo poskrbljeno v skladu z izdelanim elaboratom prometne ureditve.

Do dokončanja avtoceste
Obvoz bo po navedbah Kolerja v funkciji do celotne preusmeritve prometa. To je do predvidoma 30. junija, ko se izteče rok dokončanja dolenjske avtoceste in ko naj bi Dars prometu predal za zdaj še manjkajoča odseka mimo Trebnjega in Mirne Peči.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.