Slovenija
1090 ogledov

Vozni red Slovenskih železnic od nedelje nekoliko prenovljen

železnice Saša Despot
Od nedelje, 10. decembra, na tako kot na vseh drugih evropskih železnicah tudi na Slovenskih železnicah v notranjem in mednarodnem potniškem prometu velja nov vozni red.

Tokratna napoved Slovenskih železnic zgleda razmeroma obetavna, saj ne prinaša dodatnih ukinitev - izjema je postajališče Verd, kjer vlaki po novem ne bodo imeli postankov -, ampak le majhne popravke, sem in tja dodatni vlak in obet novih linij v nadaljevanju leta.

Dodatni postanki v Posavju in podaljšave čez mejo

Popoldanska vlaka, ki sta doslej vozila med Mariborom in Prevaljami bosta po novem voznem redu svojo vožnjo podaljšala do Pliberka v Avstriji, kjer je možen prestop na vlak do Celovca. Med 23. junijem in 1. septembrom bosta na tej relaciji ob sobotah vozila dva para vlakov.

Dva dodatna popoldanska postanka bo dobil mednarodni vlak 210 v Posavju, ki vozi med Vinkovci in Beljakom, s čimer Slovenske železnice računajo, da bodo ujele dodatne potnike, ki se vračajo iz šole ali dela. V Brežicah bo vlak ustavil ob 13:46 in v Krškem ob 13:53.

Nekaj dodatnih "sezonskih" vlakov ...

Med Ljubljano, Celjem in Mariborom bodo od 17. decembra 2017 do 1. januarja 2018 ter prihodnje leto od 10. junija do 23. septembra, ko potekajo številne prireditve, vozili nočni vlaki. Vlak iz Ljubljane proti Mariboru bo odpeljal ob 00:45, iz Celja ob 2:08. Iz Maribora bo nočni vlak proti Ljubljani odpeljal ob 1:15, iz Celja pa ob 2:14.

Poleg rednega vlaka, ki do Beograda vozi vsak dan, po novem voznem redu vozi tudi dodatni nočni vlak, in sicer od 10. decembra 2017 do 14. januarja 2018, ter od 24. junija do 17. septembra 2018.

Napovedi za mednarodne linije

Zagotovo najbolj obetavna napoved, ki so jo Slovenske železnice izpostavile, je ponovna uvedba linije do Trsta, Benetk ter letališča Ronke pri Trstu napovedana za letošnje poletje. Poleg bo od 21. aprila do 17. junija 2018 ob sobotah, nedeljah in praznikih, od 23. junija do 23. septembra pa vsak dan, poleg regionalnih vlakov na relaciji Ljubljana-Divača-Buzet-Pazin-Kanfanar-Pula vozil tudi mednarodni vlak "Istra".

Prihodnje poletje pa se med Koprom in Budimpešto obeta tudi nočni vlak.

Rok Ovsenik Zgradili smo infrastrukturo Slovenija Val turistov, ki prihaja v Benetke, gre mimo nas
Komentarjev 1
  • Avatar križar
    križar 19:38 10.december 2017.

    A se do Beograda po novem voziš 8 ali 10 ur s hitrostjo lenega hrčka?Prihod,planiran v Beograd,za recimo sredo, potovanje pa moraš začet že v petek pred vikendom.Hitrost na SŽ ubija :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Sorodne novice