Slovenija
1717 ogledov

Voznik električnega skiroja ob trku v ograjo umrl

Električni skiro Električni skiro ni igrača, opozarja policija.
52-letni voznik je na kraju nesreče je podlegel poškodbam.

Danes, nekaj minut čez polnoč, je bila Policija obveščena o prometni nesreči na območju Ljubnega ob Savinji, v kateri je umrl 52-letni voznik električnega skiroja.

52-letnik je vozil iz smeri bencinskega servisa proti centru Ljubnega, nato pa je z desnim bočnim delom skiroja trčil v robnik hodnika za pešce, padel in trčil v leseno ograjo. V prometni nesreči se je hudo poškodoval in poškodbam na kraju nesreče podlegel.

To je letos druga smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Policija voznike električnih skirojev opozarja na odgovorno uporabo in spoštovanje cestno prometnih predpisov. Upoštevajo naj, de je e-skiro, sploh pri višjih hitrostih, ob zaviranju nestabilen. Kolesa so namreč majhna in občutljiva na razne razpoke na vozni površini, na dvignjene dele površin ter na razne ovire, kot je na primer kamenje in podobno. Pri vožnji e-skiroja je priporočljivo postopno zaviranje, odsvetovana je uporaba na mokrem vozišču, izjemno priporočena pa je uporaba zaščitne čelade.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 09:38 01.marec 2022.

    Dokler bodo umirali samomorilci na skirojih ni problema ! Problem bodo nedolžne žrtve ob naletu samomorilca . Skiroji vozijo po peš conah in pločnikih s hitrostjo več kakor 25km/h. Samostoječih policajev v mestu nisem zaznal od protestov zoper janšizem . ...prikaži več. Kako bo oblast ukrepala ? Prepustili bodo vroči kostanj naslednji vladi .

  • sandi76 09:11 01.marec 2022.

    Te skiroje bi morali prepovedat, ker so najbolj nevarna vozilca, ki jih ta moment lahko vidiš v prometu. Visoko težišče, majhna kolesa, visoke hitrosti, problematična odzivnost na nepredvidene situacije, po dve osebe se vozijo na skiroju, redko kdo ima prižgana ...prikaži več svetila, še manj je takih voznikov , ki bi uporabljali čelado itd. ...