Slovenija
1546 ogledov

Vozniki, spet podražitev!

Bencinska črpalka Shutterstock
Sprememba cen pogonskih goriv.

Regulirani pogonski gorivi, neosvinčeni 95-oktanski bencin in dizel, se bosta na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest opolnoči znova podražili. Cena 95-oktanskega bencina se bo povišala za 0,6 centa na 1,355 evra, dizla pa za 1,3 centa na 1,292 evra za liter. Gre za najvišje cene teh pogonskih goriv po jeseni.

Regulirana cena 95-oktanskega bencina bo s torkom na najvišji ravni po oktobru, dizla pa po novembru lani, je razvidno iz podatkov na spletni strani ministrstva za gospodarstvo.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Bencinska črpalka Draga napaka Svet Kakšna malomarnost: Iz ročke za dizel tekel bencin! OMV bencin Avto Tega vam o modernem bencinu še niso povedali

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kapibara 08:40 07.maj 2019.

    Nč bat, to ni zadnja podražitev , marsičesa, letos. Mi je treba izplačevat višjo plačo, ki bode šla novembra še gor, poleg tega, se mi obeta še višji regres, od zacementiranega 886 evrića.. .-)

  • Avatar Leon
    Leon 20:38 06.maj 2019.

    BMW X5 ,AUDI S8........in ostalo državno plehovje veliko stanejo ! Nič jamrat ,je treba tankat .