Slovenija
21058 ogledov

Velika novost pri kazenskih točkah

Radar Saša Despot
Vas zanima ali imate v evidenci kazenske točke v cestnem prometu?

Ministrstvo za javno upravo je omogočilo osebni vpogled v kazenske točke v cestnem prometu.

"Z novo storitvijo na eUpravi na Ministrstvu za javno upravo in Ministrstvu za pravosodje zasledujemo cilj državljanom prijazne uprave," so zapisali v sporočilu za javnost.

Hitra vožnja - Gorenjska Avto Kaj se zgodi, če tujec pri nas dobi 18 kazenskih točk

Od 11. marca 2019 dalje lahko na državnem portalu eUprava vsak državljan preveri svoje število izrečenih kazenskih točk v cestnem prometu. Upravljavec Skupne evidence kazenskih točk v cestnem prometu je Ministrstvo za pravosodje, eUprava, ki ga upravlja Ministrstvo za javno upravo, pa omogoča vpogled registriranim uporabnikom portala.

Z 18 kazenskimi točkami ob vozniško

Kazenske točke v cestnem prometu se predpišejo v višini od 1 do 18 točk v določenem številu za prekršek zoper varnost cestnega prometa, s katerim je povzročena nevarnost za nastanek hude posledice oziroma z dejanjem nastane škodljiva posledica. 

Vozniška dovoljenja | Avtor: D. J. D. J.

Če voznik v času dveh let doseže ali preseže 18 kazenskih točk v cestnem prometu, mu sodišče izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. 

Dan odprtih vrat na AMZS IZBRIS KAZENSKIH TOČK Avto Izbris kazenskih točk ni potuha voznikom in voznicam

Vpogled v kazenske točke v cestnem prometu je možen na tej povezavi.

Komentarjev 4
  • ode 08:48 17.marec 2019.

    Zanimivo! Kazenske točke se ob prekršku predpišejo samo tistim voznikom, ki imamo veljavno vozniško dovoljenjem. Tistim , ki vozijo brez izpita, pa ne, npr. ziganom. Niti jim ni treba opravljati nobenih tečajev in zdravniških pregledov niti plačati kazen. Je to pravica!?

  • urle 09:09 13.marec 2019.

    saj deluje.

  • Avatar jezeran
    jezeran 17:56 12.marec 2019.

    Če bi njihova stran sploh kdaj delala kot je treba. Posodobite strežnike, ker to melje in melje in ............................................. melje