Slovenija
142 ogledov

Vožnja s kočijo v nikogaršnjem interesu

Konja Noni in Barson na vožnje po mestnih ulicah čakata v senci na Grajskem trgu Žurnal24 main
Popestritev. Cena vožnje s kočijo nespremenjena, urnik se prilagaja temperaturam. Kočijaž nejevoljen.

“Sem bolj na poskusni vožnji, saj pogodbe za letos še nisem podpisal,” nam je včeraj dejal Marko Vujinić, mestni kočijaž, ki obiskovalce mesta do mestnega parka ali treh ribnikov že tretje leto popelje s kočijo. “Pred dvema mesecema smo se dogovorili za enak znesek kot prvo leto, to je 1.800 evrov za slabe štiri mesece voženj, a mi je zavod za turizem trenutno ponudil 600 evrov manj. Čakam na odziv občine,” je pojasnil.

Ali bo občina manjkajoči denar zagotovila, tudi nam včeraj ni uspelo izvedeti. “Najprej te povabijo, potem pa pošiljajo sem in tja,” je dodal kočijaž, ki je v mestu želel urediti tudi ograjen prostor, kjer bi konje prehranjeval, a je idejo zaradi birokracije opustil.

Obisk vsako leto boljši
Sicer je bil z lanskim obiskom zadovoljen, saj se je s kočijo peljalo precej več ljudi kot prvo leto. Prevladovali so stari starši z otroki. “Polurna pot stane 20 evrov, urna vožnja pa 40; prostora je za pet ljudi,” je povedal Vujinić, ob tem pa opozoril, da v največji vročini med 12. in 15. uro kočija ne bo vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.