Slovenija
4 ogledov

Vpleten Škufca?

Po navedbah Franca Škufce (na sliki desno) je občina po vsakem razpisu ovadena, Žurnal24 main
Protikorupcijska komisija. 
Pri prevozu šolskih otrok ugotavlja korupcijo. Državna revizijska komisija na strani občine.

Po neuradnih podatkih naj bi žužemberški župan Franc Škufca pri oddaji javnega naročila za opravljanje prevoza šolskih otrok zasebni pravni osebi omogočil pridobitev neupravičene koristi. Komisija za preprečevanje korupcije je namreč sprejela načelno mnenje glede suma korupcije pri oddaji javnega naročila za opravljanje prevoza šolskih otrok v eni izmed slovenskih občin, ki naj bi ustrezalo definiciji korupcije.

4 ponudniki so se prijavili na razpis za opravljanje šolskih prevozov v Občini Žužemberk.

Spreminjali naj bi pogoje
Prijavitelj – občinski svetnik – je v prijavi navedel, da je naročnik med razpisom po odprtem postopku spremenil pogoje razpisa na podlagi dodatnih vprašanj ponudnikov, piše v načelnem mnenju, ki ga je na svoji spletni strani objavila komisija. “Razpisno dokumentacijo so ponudniki lahko pridobili z dveh spletnih strani, medtem ko so bila dodatna pojasnila – kot odgovori na vprašanja ponudnikov – objavljena le na eni spletni strani. S tem prijavitelj utemeljuje očitek glede sprememb razpisnih pogojev,” so zapisali.

Ovadbe pri vsakem razpisu
Razpis za opravljanje šolskih prevozov v občini je izvedlo podjetje Praetor iz Ljubljane, nam je povedal Škufca. “Bile so pritožbe. Državna revizijska komisija je zadevo obravnavala in dala mnenje v prid odločitve, ki jo je sprejela občina. Verjamem pa, da so nekateri moji kolegi iz občinskega sveta podali še kakšno ovadbo, ker smo jih imeli zadnja tri leta pri vseh razpisih,” je pojasnil in dodal, da so bile do zdaj še vse ovadbe zavržene.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.