Slovenija
31 ogledov

"Vprašanje, kdaj predčasne volitve"

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Aleš Zalar je prek Twitterja sporočil svoje mnenje o trenutnem političnem položaju v Sloveniji.

"Kaže, da vprašanje ni več ali, pač pa kdaj predčasne volitve," je danes na Twitterju svoje mnenje z drugimi delil pravosodni minister Aleš Zalar. V četrtek je zapisal, da "Nemčija pozorno spremlja politične razmere v Sloveniji".

Da bi morali na predčasne volitve, menijo tudi akterji pobude Resetirajmo Slovenijo, ki so zagnali spletno stran, na kateri je objavljena peticija, s katero sedanjo oblast pozivajo, naj nemudoma omogoči predčasne volitve. Gregorju Virantu, Janezu Šušteršiču, Marku Pavlihi, Mateju Lahovniku, Radu Pezdirju in Žigi Turku se je pridružilo že več kot 4.000 somišljenikov.

Pahor še vedno vztraja

Premier Borut Pahor še vedno meni, da se lahko stanje, ki je nastalo v državi, uredi. Odstopiti ne namerava. Kot je povedal včeraj, bo stranka SD poskušala konsolidirati manjšinsko koalicijo, vendar za vsako ceno ne namerava ostati na oblasti.

"Naša želja je, da bi kot stranka, ki ste ji zaupali največ glasov na volitvah, konsolidirali manjšinsko koalicijo. Če to ne bo mogoče, pa za vsako ceno ne želimo ostati na oblasti." Če možnosti za izvajanje potrebnih reform vlada nima, je po Pahorjevih besedah bolje, da znova preveri podporo ljudi na volitvah.

Komentarjev 1
  • privat 08:24 27.avgust 2011.

    predčasne volitve takoj!!!!...potem da vidimo kdaj se bo vlada uspostavila??Nikoli ker enostavno ni človeka ,ki bi znal upravljati in voditi politiko po meri človeka