Slovenija
23 ogledov

Vrednost nepremičnin bo znana vsem

Koer stanovanja Suzana Kos
Geodetska uprava objavlja podatke za vsako nepremičnino posebej prek javnega vpogleda v podatke o nepremičninah. Možnosti ugovorov ni več, o ocenjeni vrednosti pa bodo lastnike obvestili po pošti - če bo dovolj denarja za poštnine.
Vsi lastniki, tudi tisti, ki pripomb na poskusni pripis vrednosti niso podali, bodo po pošti prejeli obvestilo o končni izračunani vrednosti nepremičnine. Na obvestilo o končnem izračunu ni več mogoče podati ugovora. Generalni direktor Gursa Aleš Seliškar pričakuje, da bodo obvestila poslana prihodnje leto, pri čemer pa bo potreben denar - za tisk in pošiljanje okoli 500.000 evrov - še treba zagotoviti.

Podatke bo mogoče uporabljati z novim letom, in sicer za različne namene. Tako se med drugim z januarja začneta uporabljati dva zakona s področja socialnih prejemkov, na podlagi katerih se pri ugotavljanju materialnega položaja oseb, ki so upravičene do teh sredstev, upošteva njihov dohodek in premoženje. Podatke bodo uporabili tudi za izračun davka na nepremičnine, ki pa ne bo uveden pred letom 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.